reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
85.197,01 %0.724
AMASYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM DAHA İYİ ÜRETİM, DAHA İYİ BESLENME

DAHA İYİ ÜRETİM, DAHA İYİ BESLENME

Amasya Gıda Kontrol Laboratuar Müdürü İsa Kaya, 16 Ekim dünya gıda günü ile ilgili bir açıklama yaparak, “Daha iyi üretim, daha iyi beslenme, daha iyi bir çevre ve daha iyi bir yaşam. Eylemlerimiz geleceğimizdir” dedi.

Kaya, “Ülkemizin de üyesi bulunduğu Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’nün 1979 yılında yaptığı 20. konferansında 147 üye ülkenin ortak kararı ile her yıl 16 Ekim tarihi Dünya Gıda Günü olarak kutlanmaktadır. Dünya Gıda Günü kutlamalarının amacı; dünyada giderek artan gıda sorunlarının boyutları ve önemi hakkında kamuoyunu aydınlatmak, herkesi yanlış beslenme ve açlığa karşı mücadelede işbirliğine çağırmaktır. Bu kapsamda, her yıl FAO tarafından bir tema belirlenmekte ve bu tema çerçevesinde etkinlikler düzenlenmektedir.2021 yılı Dünya Gıda Günü teması “Daha iyi üretim, daha iyi beslenme, daha iyi bir çevre ve daha iyi bir yaşam. Eylemlerimiz geleceğimizdir.” olarak belirlenmiştir.

Dünyada yaşanan iklim değişiklikleri, dünya nüfusunun artması gibi sebeplerle dünyada gıda üretiminin tehdit altında olduğu bir gerçektir. Bugün Ülkemizde gıda üretimi ve tüketimi ile ilgili önemli bir sorun bulunmamakla beraber, gelecekte iyimser olabilmemiz için

toprak ve su kaynaklarımızın kullanımında daha dikkatli davranmalıyız. Özellikle yaşadığımız pandemi sürecinde Ülkemizde; Tarım ve Orman Bakanlığımızın tarımsal faaliyetler ve gıdanın korunması hususunda uyguladığı politikalar neticesinde gıdaya ulaşmakta bir sorun yaşanmamıştır.

Dünyadaki gıdaların yüzde 14'ü yetersiz hasat, taşıma, depolama ve nakliye nedeniyle kaybediliyor ve yüzde 17'si de tüketici düzeyinde israf ediliyor. Gıda kaybı ve israfı, gıda üretmek için kullanılan su gibi kaynakların da kaybı anlamına geliyor. Tam da bu noktada Tarım ve Orman Bakanlığımız gıdanın korunması hususunda “gıdanı koru, sofrana sahip çık” sloganı ile bir proje başlatmıştır. Kamuoyunu bilgilendirmek amaçlı etkinlikler düzenlemek sureti ile gıdanın önemi hususunda toplumumuzu daha dikkatli olmaya davet etmektedir.” Diye konuştu.

İnsanoğlunun yaşamını idame ettirebilmesi, fiziksel ve mental gelişimi için yeterli gıdanın önemli olmasının yanında gıda güvenliğinin de önemine dikkat çeken Kaya, Tarım ve Orman Bakanlığının gıda güvenliğinin sağlanması için tüm kadrosuyla yoğun bir şekilde çalıştığını, Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’müzün de halkımızın güvenilir gıdaya ulaşması noktasında büyük bir hassasiyetle sistematik olarak faaliyetlerini devam ettirdiğini söyledi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *