Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Yozgat Aydıncık İlçe Başkanı Sadık Erdoğan ve beraberindeki heyetle birlikte Yozgat’ın Aydıncık ilçesine bağlı Kazankaya Köyü’nü ziyaret etti. Ziyarette, Ekrem İmamoğlu’na destek amacıyla traktörlerle yaptıkları eylem sonrası ceza kesilen vatandaşlarla bir araya gelindi.
CHP heyeti, yerel halkın yaşadığı mağduriyeti yerinde dinlemek ve dayanışma göstermek amacıyla Kazankaya Köyü’ne anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Eylemde yer alan vatandaşlara destek mesajı veren Reşat Karagöz, yaşanan olayın demokratik bir duruşun yansıması olduğunu vurguladı. CHP’liler, aynı zamanda yarın Yozgat'ta düzenlenecek olan mitinge de vatandaşları davet etti.

İmamoğlu’na Destek İçin Traktörlerle Yola Çıkan Köylülere Ceza Kesildi
Geçtiğimiz günlerde Kazankaya köyünden bir grup çiftçi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek amacıyla traktör konvoyu düzenleyerek dikkat çeken bir eylemde bulunmuştu. Eylemin ardından, bazı vatandaşlara idari para cezası uygulanması tepkilere neden olmuştu.
Bu gelişmenin ardından CHP heyeti, Kazankaya halkıyla dayanışma amacıyla bölgeye giderek desteklerini ifade etti. Milletvekili Reşat Karagöz, ziyarette yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Bugün burada yalnızca bir ziyaret değil, aynı zamanda bir vefa örneği sergilemek istiyoruz. Demokratik haklarını kullanarak sesini duyuran bu vatandaşlarımızın cezalandırılması kabul edilemez. Halkın iradesi her zaman her şeyin üstündedir.”

Yarınki Yozgat Mitingi’ne Davet
CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, ziyaretin sonunda Kazankaya halkını Yozgat’ta düzenlenecek olan büyük mitinge davet etti. Karagöz, Yozgat mitinginin yalnızca bir siyasi buluşma değil, aynı zamanda halkın birlik ve beraberlik mesajı vereceği önemli bir etkinlik olacağını söyledi.
CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız da konuşmasında, “Bu ülkenin çiftçisi, köylüsü yıllardır alın teriyle üretimin bel kemiğidir. Onların sesi olmak bizim görevimizdir. Bu halkı susturamazsınız” dedi. İlçe Başkanı Sadık Erdoğan da, vatandaşların yanında olduklarını ve adaletin eninde sonunda tecelli edeceğini belirtti.

Köylülerden CHP Heyetine Teşekkür
Kazankaya köyü halkı, CHP heyetinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu tür desteklerin moral ve motivasyon açısından çok kıymetli olduğunu ifade etti. Ziyaret sırasında birçok köylü, eylemlerinin arkasında durduklarını ve demokratik haklarını savunmaya devam edeceklerini söyledi.
Köy sakinlerinden biri, “Biz Ekrem İmamoğlu’nun adaletli duruşunu destekliyoruz. Bizi cezalandırmak değil, dinlemek gerekir. Bu ziyaret bizim için çok anlamlı” şeklinde konuştu.

Dayanışma ve Demokrasi Vurgusu
CHP heyetinin Kazankaya ziyareti, yerel halkla kurulan güçlü iletişimi ve partinin halkın yanında olma mesajını bir kez daha gözler önüne serdi. Ziyaretin ardından heyet, köy halkıyla hatıra fotoğrafı çektirdi ve miting öncesi son hazırlıklarını tamamlamak üzere bölgeden ayrıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi, Yozgat mitingi öncesinde köy köy dolaşarak halkla buluşmalarını sürdürürken, vatandaşlara adalet, demokrasi ve halkın iradesine sahip çıkma çağrısında bulunuyor.