reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
85.444,16 %1.146
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SİYASET SON 20 YILDA 3 BİN 992 SAĞLIK TESİSİ HİZMETE AÇILDI

SON 20 YILDA 3 BİN 992 SAĞLIK TESİSİ HİZMETE AÇILDI

AK Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yeni yılın ilk basın toplantısını gerçekleştirdi.

Basın açıklamasına yeni yıl ile ilgili temennileri ile başlayan Amasya Milletvekili M. Levent Karahocagil, “2002 yılında, AK Parti iktidarı Lideri Recep Tayyip Erdoğan'la şahlanmış, “Türkiye Cumhuriyeti Bütçesi” milletine hizmetle buluşmuş, çalanlardan da çaldıranlardan da hesap sorulmuş ve 2022'ye kadar gerçekleştirilen hizmetler, gerçekleştirilen projeler, yapılan yatırımlar ile geçmiş 80 seneye misliyle farklar atılmış, büyük bir gururla, onurla 2023 yılına girmiş bulunmaktayız.

 2023 yılının, ülkemiz, milletimiz, ümmetimiz için hayırlı olmasını, hayırlara vesile olmasını diliyorum.

 2023 yılında gönlümüzdeki güzelliklerin ve umudun hiç tükenmemesini,

Her türlü sıkıntı ve kederden uzak, huzurlu, sağlıklı, mutlu, bol bereketli bir “Türkiye Yüzyılında” başımızda dünya lideri ile beraber yürümeyi diliyorum.

Bugüne kadar biz durmadık, milletimiz durmadı.

Bundan sonrada, durmak yok, yola devam diyor, milletimizi, Amasyalı hemşerilerimizi, sevgi, saygı, muhabbetle selamlıyor, 2023 yıllarını tebrik ediyorum.

AK Parti hükümeti olarak herkesin sağlık hakkının korunduğu, kaliteli sağlık hizmetine kolayca erişebildiği bir sağlık sistemi kurduk.

Son 20 yılda 738’i hastane olmak üzere 3 bin 992 sağlık tesisi tamamlanarak hizmete açılmıştır.

Şu an Sağlık Bakanlığı bünyesinde 953'ü hastane, 8 bini aile sağlığı merkezi olmak üzere toplamda 14 bini aşkın sağlık kuruluşuyla milletimize hizmet verilmektedir” dedi.

Karahocagil, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bu arada Amasya'mızda yapımı planlanan 600 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanemizin proje çalışması bitmek üzeredir.

Yetkili ağızlardan bugün aldığım bilgiye göre hastanemizin ihale aşamasından sonra nisan ayı içinde temeli atılacaktır inşallah.

20 yılda 680 mobil sağlık ekibi ile 5 milyon 306 bin kişiye sağlık hizmeti sunulmuştur.

 Halk sağlığı hizmetleri kapsamında 225 Sağlıklı Hayat Merkezi'mizde 16 farklı hizmet türünde hizmet verilmektedir.

325 tarama merkezi ve 39 mobil kanser tarama aracı ile kanser tarama hizmetleri yine Sağlık Bakanlığımız tarafından yürütülen faaliyetler arasında yer almaktadır.

Önümüzdeki yıl ise 45’i hastane olmak üzere 177 tesisin yatırımı planlanmaktadır.

1 milyon 347 bin sağlık çalışanı, 184 bin hekim, 27 bin aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı ile vatandaşlarımızın daha kaliteli sağlık hizmetinden yararlanması için büyük çaba sarf edilmektedir.

Son olarak, Sağlık Bakanımızın ilan ettiği 85 bin personel alımının, 42.500 kişisi 2022 yılı sonu itibariyle gerçekleşti.

Dezenformasyon haberler ile kamuoyuna sunulan bilgilerin balon olduğunu ispatlar nitelikte, bu yıl kamudan istifa eden toplam uzman hekim ve hekim sayısı 4 bin 194 olurken, istihdam edilen uzman hekim ve hekim sayısı 23 bin 713’e ulaşmıştır.

Elbette ki “Türkiye Yüzyılı’nın” medarı iftiharı hizmetlerimizden biri olan şehir hastanelerimizden bahsetmeden geçemeyeceğim.

 İleri ve son teknolojiye sahip Şehir Hastanelerimizin yapımını tamamlayarak yine milletimizin hizmetine sunduk.

Sağlık ve hizmet alanında ülkemize çağ atlatmış 19 Şehir Hastanemizde 25 bin 27 yatak kapasitesi ile halkımıza hak ettiği sağlık hizmetleri sunulmaktadır. Sadece hastalarımız değil refakat eden yakınlarını da düşündük ve en az ev konforunda olanaklar sunularak, hastası ile rahat bir şekilde ilgilenmesi sağlanmaktadır.

Yapımı devam eden şehir hastanelerimizin açılmasının ardından toplam 33 şehir hastanesi ile 43 binden fazla yatak kapasitesi ile hizmet verilemeye devam edilecektir.

Ayrıca yoğun bakım yatak sayısını da 28 kat artırarak 24 binin üzerine çıktığını da belirtmek isterim.

Yaşamı tehdit eden sağlık sorunları nedeniyle uzun süreli tıbbi bakım ihtiyacı bulunan hastalarımızın son anlarına kadar desteklenmesi amacıyla kurulan Palyatif Bakım Merkezi yatak sayısı da 6.242'ye çıkarılmıştır.

Türkiye’de olduğu kadar küresel sağlık hizmeti anlamında da yaptığımız çalışmalar takdire şayandır.

Öncelikle dünyanın hiçbir yerinde hasta vatandaşlarımızı yalnız bırakmadık.

Çeşitli sebeplerle yurt dışında bulunan 138 ülkedeki 90 binden fazla vatandaşımızın hava, kara ve deniz köprüleri ile ülkemize gelişlerini sağladık.

Ambulans uçaklarımızla kıtaları aşarak 185 hasta vatandaşımızı ülkemize getirdik.

12 Ambulans Helikopteri, 3 Ambulans Uçağı, 3.245 Acil Sağlık İstasyonu ve 5.835 ambulans ile en acil ve en hızlı şekilde vatandaşlarımızın yanında ve hizmetindeyiz.

Bugüne kadar 57 bin hastanın hava ambulansıyla, 31 bin hastanın deniz ambulansıyla, 2022’nin 10. ayı itibariyle 6 milyona yakın hasta vatandaşımız kara ambulanslarıyla taşınarak tedavi görecekleri hastanelere götürülmüşlerdir.

Kovid-19 salgını sürecinde aşı tedariki sağlayan ilk ülkelerden biri olduk ve vatandaşlarımıza kendilerinin tercih edecekleri farklı teknolojiyle üretilen Kovid 19 aşılarının alternatiflerini sunduk.

 8 ayrı klinik araştırması, 1.000 kişilik saha ekibi, 41 hastane ve 28 ilin koordinasyonunda Türk bilim insanlarımız tarafından 2 yıl gibi kısa bir sürede yerli ve milli aşımız olan Türkovac’ı geliştirdik, ürettik, ticarileştirdik.

Türk aşısı Türkovac’ın Faz-3 çalışması ara sonuçlarına ilişkin makale 4 Kasım 2022 tarihinde uluslararası hakemli dergide yayımlanarak bilim literatürüne girdi.

Uluslararası bilimsel camiada rüştünü ispat eden aşımıza emeği geçen herkese teşekkür eder, başarılarıyla onlar kadar gururlu olduğumuzu dile getirmek isterim.

Koranavirüs ile etkin mücadelemizde 1.008'er yataklı iki acil durum hastanemiz devreye alınmış, 162 ülke ve 14 uluslararası kuruluşunun mücadelesine katkı sağlanmış ve 51 ülkeye de tıbbi destek sağlanmıştır.

Hastalığın yayılmasına engel olmak ve halkımızı korumak amacıyla 143 milyon 371 bin 272'nin üzerinde PCR testi ve 152 milyon 196 bin 861 doz aşı uygulaması gerçekleştirmiş, aynı zamanda virüsün tüm varyantlarını teşhis edebilecek kamu eliyle ruhsatlanan ilk tanı kiti olma özelliğini taşıyan yerli ve milli tanı kiti geliştirilerek ve ruhsatlandırılmıştır.

Sağlıkta dijitalleşme konusunda Türkiye, birçok ülkenin hayal bile edemediği bir konuma ulaşmıştır.

Hayat Eve Sığar yani HES koduyla birçok ülkeye örnek olunmuş, HES uygulamasıyla risk haritasını cep telefonlarına yüklenmesi ve Dijital aşı pasaportuyla vatandaşlarımızın güvenli seyahat etmesi sağlanmıştır.

Kişilerin kendisine ait tüm sağlık bilgilerine tek bir yerden erişim imkânını sağlayan e-nabız Kişisel Sağlık Sistemi ile 68 milyonun üzerinde vatandaşımız sisteme kayıt olmuştur.

Yoğun bakımda sadece kapasite artışı sağlamakla kalmadık. Haziran ayından itibaren yoğun bakımdaki hastalarımızın sağlık bilgilerini e-Nabız üzerinden günlük olarak yakınlarıyla paylaşılması ve bilgilendirme yapılması sağlanmıştır.

Ayrıca engelli Sağlık Kurulu Raporu, çocuklar için Özel Gereksinim Raporu, Millî Savunma Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı personeli, aday ve öğrencileri için düzenlenen sağlık kurulu raporları e imzalı olarak düzenlenmeye başlanmıştır.

 Bu projeyle vatandaşlar ve kurumlar e-Devlet/ e-nabız üzerinden raporlarını görüntüleyebilmekte ayrıca e-arşiv olarak e-rapor sisteminde depolanmakta böylece kâğıt israfının da önüne geçilmiştir.

Tedavisi mümkün olmayan nadir hastalıklar için de bilim insanlarımız çalışmalarını tüm hızıyla devam edilmektedir

İlaç ve tanı geliştirme çalışmaları devam ederken, Nadir Hastalıklar Eylem Planı ile “İnteraktif Video Temelli Otizm taraması kapsamında 2 milyon 264 bin çocuğa ulaşılmış, Çok Disiplinli Çocuk ve Genç Ruh Sağlığı Hizmet Birimleri (ÇÖZGEM) 3 ilde pilot olarak uygulamaya geçilmiş, en kısa sürede ülke genelinde yaygınlaştırılması için de çalışmalar sürdürülmektedir.

Genetik bir rahatsızlık ve çok hassas bir konu olan SMA hastalığı içinde hassasiyetle gerçekleştirilen çalışmalar ise;

 Evlilik öncesi SMA taşıyıcı tarama programı başlatılmış ve bu program kapsamında SMA hastalığı taşıyan bireylerin doğacak çocuklarının hasta olup olmadığını evlilik öncesinde teşhis edecek kitler geliştirilmiştir.

433.503 kişinin SMA taraması gerçekleştirilmiş,

 433.503 bebek SMA açısından taranmış ve 77 bebeğe SMA tanısı koyulmuş, en kısa sürede tedavilerine başlanmıştır.

Sağlıkta gelişmişlik endekslerinden biri olan anne ölüm oranı ve bebek ölüm hızı düşürülmüş ayrıca doğumda beklenen yaşam süresi de 78,6'ya çıkarılmıştır.

Erken teşhis ve tedavi ile kalıcı sakatlığın önüne geçmek için yapılan tarama programlarında başarı oranımız %99'dur.

Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet suçları, katalog suçlar kapsamına alındı ve iyi hal indirimi kaldırılmıştır. Ayrıca % 50 oranında da ceza artırımı getirilmiştir.

Organ ve doku bağışıklığı ile ilgili kampanyalar ile gönüllü bağışçı sayısı 633.881'e, personel sayısı ise 10.372'ye yükselmiştir.

Ülkemizde sağlık sektöründe görev yapan her kademedeki sağlık emekçilerimize, emek, ilgi, özveri ve fedakârlıklarından dolayı teşekkür eder, iyi ki varsınız diyor, saygılar sunuyorum.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *