reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
85.367,93 %0.932
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SİYASET SİZ KİM, HİZMET ETMEK, HİZMETİ SUNMAK KİM?

SİZ KİM, HİZMET ETMEK, HİZMETİ SUNMAK KİM?

AK Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, TBMM’de kabul edilen Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesi sonrasında basın mensuplarının karşısına çıktı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, gençlerin eğitim, barınma, fiziksel, ruhsal ve zihinsel gelişiminin desteklenmesi ile sağlıklı bir şekilde geleceğe hazırlanmaları için yoğun bir şekilde gayret gösterdiğini söyleyen AK Parti Amasya Milletvekili M. Levent Karahocagil, “ Üniversite öğrencilerimiz için kredi ve burs imkânlarını genişlettik.

 Göreve geldiğimizde 451 bin 550 öğrenci, burs veya kredi alabiliyorken bu sayı geçtiğimiz yıl 503 bini burs, 880 bini kredi olmak üzere 1 milyon 383 bine çıktı.

Bugün artık başvuran her öğrencimize ya kredi ya burs, muhakkak veriyoruz.

2002'de sadece 45 lira olan burs veya kredi meblağını da her yıl artırdık.

Şu anda lisans öğrencilerine 850 lira,

90 TL alan yüksek lisans öğrencilerine 1700 lira,

135 TL alan doktora öğrencilerine de 2.550 lira kredi veya burs veriyoruz.

Bunun yanında yurtlarda kalan öğrencilerimize aylık 11 lira olan beslenme yardımını da 750 liraya çıkartarak hiçbir gencimizi mağdur etmedik.

Geçtiğimiz kasım ayında son yapılan yasal düzenlemeyle 1 milyon 392 bin 629 gencimizin ödenmemiş veya ödenecek taksitlerindeki endeks tutarı kaldırılmış ve böylece toplamda 27 milyar liralık bir yükü gençlerimizin omzundan almış olduk.

Yılbaşı’nda kredi, burs ve beslenme yardımı rakamlarını günün ihtiyaçlarına göre yeniden belirleyecek ve gelecek dönemde hem yurt hem burs imkânlarını genişletmeyi sürdüreceğiz.

Türkiye’nin dört bir yanında 800’den fazla yurdumuz var ve bu yıl eylül ayında Sayın Cumhurbaşkanımız 105 Yeni Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Binasını açarak hizmeti genişletip taçlandırdı. 

Lafla olmuyor bu iş. Göreve geldiğimizde bu rakam yalnızca 190 yurt binası ve 182 bin yatak kapasitesinden ibaretti.

Üstelik bu yurtların hemen hepsi eski sisteme göre inşa edilmiş, gençlerimizin ihtiyaçlarına cevap vermekten uzak, köhne yapılardı.

Şimdi ise yüksek öğrenim yurt yatak kapasitesi 182 binden 850 bine çıktı” dedi.

Karahocagil, basın açıklamasının devamında; “Temelinde inanç olan, temelinde adanmışlık olan, gayret olan bu tablonun en önünde mimarı Cumhurbaşkanımızın genç odaklı vizyonun olduğunu belirtip buradan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ve onun nezdinde emek veren herkese teşekkür ediyorum.

Bir hatırlatma daha yapmak istiyorum. Bu yıl ekim ayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adana’da yaklaşık 5 yıldır hayata geçirilemeyen Kent Meydanı'ndaki kız öğrenci yurdunun açılışı yaparak "1 yılda yurt sorununu çözeceğiz" diye konuştu.

Daha sonra yapılan araştırma ile Kılıçdaroğlu'nun öve öve bitiremediği o yurdun henüz tamamlanmadığı, içinde inşaat çalışmalarının sürdüğü, ne elektrik, ne su, ne de yatacak bir yatağın olmadığı tespit edilmiştir.

 Anlayacağınız her işinde olduğu gibi dışı makyajlı içi boş bir iş için yine sahnedeydi Sayın Kılıçdaroğlu.

 Bu işler öyle senin yaptığın gibi reklam kokan söylem ve poz vermeler ile olmuyor Sayın Kılıçdaroğlu,

İğneden ipliğe, ilmik, ilmik işlenen hizmeti sunmaya sizin gücünüz yetmez. Siz kim, hizmet etmek, hizmeti sunmak kim? 

Yine konuma dönecek olursam; 81 ilimizin tamamında üniversite olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim. Gençlerimiz, Güneydoğu, Doğu ve Anadolu'dan kalkıp okumak için İstanbul'a, Ankara'ya okumaya gelmiyorlar.

 Ailelerine maddi olarak yük olmak istemeyip bu nedenle eğitimlerini sürdüremeyen gençlerimizin ayağına okulları götürdük ve gençlerimizin eğitimlerine devam etmelerini sağlamış hem de aile ekonomisine de doğrudan destek vermiş olduk.

Birazda gerçekleştirilen diğer projelerden bahsetmek istiyorum.

Bağımlılığın her çeşidiyle ve kötü alışkanlıklarla mücadele konusunda sporu en önemli güç olarak görüp;

Gençlerimize günümüz gelişmeleri ve ihtiyaçları doğrultusunda her türlü donanıma sahip ortamlar sunmak üzere bütün imkânları seferber ettik.

Ayrıca, gençlerimizi küçük yaşlarda yetenek taramalarına tabi tutarak, uluslararası platformlarda ülkemizi temsil edebilmeleri için devlet imkanları ile onları destekledik ve desteklerimizi sürdürüyoruz.

Sporu ve sporcuyu destekleyen, bağımsız karar alabilen, sorumluluklarını bilen, farklılıklara temas edebilen, insana ve çevreye duyarlı, çözüm üreten gençlik için birçok çalışmayı hayata geçirdik.

Bununla birlikte her yaşta, her kesimin spora kolayca erişiminin sağlanması ve tüm spor dallarının yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş ata spor kültürümüzün tekrar hayat bulması ve Türkiye'nin sporcu yetiştiren bir ülke konumuna gelmesi yine hedeflerimiz arasında yer almaktadır.

Yukarıda belirttiğim amaç ve hedefler ile birlikte durumu şöyle bir özetlersem;

 2002 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz 1 milyon 843 bin 536 faaliyet ile 27 milyon 733 bin 484 gencimize hizmet verdik.

Ülkemizin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi olan bilişim, yazılım alanlarında gençlerimizin hem isteği, hem de ülkemizin buna ihtiyacı olması hasebiyle ortaya çıkmış Kod adı 2023 Projesi ile 81 ilimizde 21 bin 421 faaliyet gerçekleştirerek 94 bin 479 gencimizin katılımını sağladık. Web tasarım, yazılım, kodlama, robotik çalışmalar, insansız hava araçlarının uçuş eğitimleri gibi ileri seviyede verilen eğitimler ile geleceğin yazılımcılarını, bilişimcilerini, savunma sanayisi noktasında yeni fikirler üretecek gençleri bir araya getirmeyi amaçlıyoruz.

Elbette sadece bununla kalmadık. Gençlik Projeleri Destek Programı ile 09.07.2008 - 09. 07.2021 tarihleri arasında 3.218 projeye toplam 158 milyar 617 milyon 250 bin TL destek verdik.

 2002 yılında 9 olan Gençlik Merkezi sayımızı bugün itibarıyla 417'ye, spor tesisi sayısını 1575'ten 4138'e yükselttik.

2002 yılında 5 bin 120 olan üye sayımız bugün itibariyle 2 milyon 908 bin 368'e ulaşmıştır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait gençlik, spor, kültür, sanat, aktüalite özelinde canlı yayınlar yapan Gençlik radyosunu 26 Ocak 2019 tarihinde yayına açtık.

 19 Mayıs 2021 tarihinde yani 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda TRT Spor Yıldız Kanalını hayata geçirdik.

TRT SPOR Yıldız; sadece popüler branşların değil, diğer sporların tanıtımı, teşviki ve farkındalık için önemli bir katkı sağlayacak ve spor camiamız ve spor geleceğimiz için bir milat olacaktır.

 “Komşu” Proje'sini hayata geçirdik. Yani yurtların yemek saati bitiminden sonra tüketilmeyerek artan gıdalar; gıda güvenliği gözetilerek yurtlarda kalan gönüllü öğrenciler tarafından sıcak yemek ihtiyacı olan vatandaşlara ulaştırılmasıdır.  Böylelikle yemek israfı da engellenmektedir.

“Komşum” Projesi ile 81 İl Müdürlüğü'ne bağlı 406 yurt müdürlüğünde 4692 Komşum Projesi gönüllüsü gencimiz ile 603 bin 033 porsiyon yemek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.

 2005 yılında 5 olan “Gençlik Kampı” sayımız 53'e ulaşmış, Yüzme Bilmeyen Kalmasın projemizden toplam 2 milyon 457 bin 489 vatandaşımız yararlanmıştır.

Korunmaya ihtiyacı olup kuruluş bakımında kalan çocuk ve gençlerimize yönelik projemizden 8 bin 852 kişi,

 Ülkemizde spor kültürünün yaygınlaştırılması, 7’den 77'ye halkımıza sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla 2012 yılında “Koşabiliyorken Koş” projelerimizden toplam 318 bin 9 kişi,

 "Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okulları" projemizden 3 milyon 46 bin

 10 farklı spor dalında 1 milyon 468 bin 684 kişi yararlanmıştır.

 Sosyal devlet olmanın gereklerini her alanda hayata geçirdik ve engelleri hep birlikte aştık.

Çocukların ve gençlerin fiziksel, zihinsel gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı sağlayan, yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla sunulan Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okulları açtık.

Geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek için Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) adını taşıyan proje ile genç sporcularımıza destek vererek, onları Türk sporuna kazandırmayı hedefledik.

Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezlerimiz bugün 25 ilde 21 olimpik branşta yatılı 456, gündüzlü 726 olmak üzere 1.182 sporcu ile faaliyetlere devam etmektedir.

Cimnastik, atletizm, atıcılık, basketbol, badminton, boks, eskrim, futbol, güreş, hentbol, judo, masa tenisi, muay thai, okçuluk, tekvando, tenis, wushu, voleybol, karate, yüzme gibi spor dallarında engelli bireylere eğitim verilmektedir.

"Gençlik ve Spor Bakanlığı Engelsiz Spor Okulları" projemizden toplam 8 bin 946 farklı spor dalında 3 bin 755 kişi,

Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) projesi ile sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, yetenekli sporcuların spora kazandırılması hedefleriyle başlatılan "ANALİG" projemizden toplam 41 bin 730 gencimiz istifade etmiştir.

Ev hanımları ve çalışan kadınların, düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması amacıyla "Evinin Sultanları" (voleybol) projemizden toplam 16.876 kişi faydalanmıştır.

Gençlerin çevreye saygılı, bilgi ve özgüven sahibi,  toplumsal hayata aktif katılan bireyler olmaları, takım çalışmaları ile birlikte hareket etme bilincinin kazandırılması, sosyal uyum ve bağımlılıkla mücadelenin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla "Sokaklar Bizim" (3X3 basketbol) projemizden toplam 14.899 vatandaşımız,

 "Kur'an Kurslarına Devam Eden Çocuk ve Gençlere Yönelik Program" projemizden toplam 20.086 vatandaşımız,

Kültür, sanat ve sportif etkinliklerimizde engelli bireylerimiz ile ilgilenebilecek, aktivitelerde yardımcı olacak ve ulaşımda engelli bireylerimize eşlik edecek Genç Gönüllü arkadaşlarımız için başlatılan "Mutlu Çarşamba" projemizden toplam 20 bin 802 vatandaşımız faydalanmıştır.

 1 milyon 549 bin 585 lisans+oyuncu kartı düzenlenmiş ve 1 milyon 300 bin 045 sporcuya ulaşılmıştır.

 15.09.2022 tarihi itibarıyla toplam 12 milyon 520 bin 580 sporcu,

 2 milyon 999 bin 992 faal sporcu,

 ve 4 milyon 569 bin 766 faal lisans sayısına ulaşıldı. Mahalli ve 452 grup, 60 yarı final ,196 Türkiye birinciliği olmak üzere 708 ulusal yarışma düzenlenmiştir.

2022 yılında uluslararası alanda kazandığımız toplam 3.711 madalyanın 1172 tanesi altın, 1149 tanesi gümüş, 1390 tanesi ise bronz madalyadır.

Bakanlığımız 81 ilde 1849 Özel Eğitim kurumu ile protokoller ve taahhütnameler imzalanarak 4.593 kontenjan temin etmiş olup 2 ilkokul, 95 ortaokul, 446 lise ve 1 özel öğretim olmak üzere toplamda 544 sporcu öğrencimiz %100 burslu eğitim alması sağlanmıştır.

 20 Spor Federasyonundan 90 milli sporcu öğrencimiz ise 24 farklı Vakıf üniversitelerine yerleşerek %100 burslu okuma imkânı sağlamıştır.

"Gençlik ve Spor Kulüpleri Yönetmeliği" kapsamında 6445 spor kulübüne toplam 60 milyon 735 bin 600 TL nakdi yardım yapılmıştır.

Gençlik ve Spor alanlarında 22 milyar 859 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirilmiştir.

Özellikle gençlerimize seslenmek istiyorum. Amacımız, 2053 vizyonunu hayata geçirebileceğimiz büyük ve güçlü Türkiye'nin kapılarını sizler için sonuna kadar açmaktır.

Sizlerden bu vizyona sahip çıkmanızı, fitne fücurlarına prim vermemenizi, seçim öncesi yapılacak her türlü oyuna karşı uyanık olmanızı,

Asıl niyetleri Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne zarar vermek olup bunu süslü cümleler ile perdelemeye çalışan yapılara asla taviz vermemenizi istiyorum.

Son olarak sizlerin desteğiyle 2023 imtihanını da geçip ülkeye ve millete hizmet yolculuğumuzu devam ettirmek istediğimizi belirtip saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *