reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
85.200,00 %0.739
AMASYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SİYASET Saka: İttifakı biz ne kadar istediysek, AK Parti’de o kadar istedi

Saka: İttifakı biz ne kadar istediysek, AK Parti’de o kadar istedi

Haberleri

AK Parti heyetinin partilerini ziyaretinde özellikle kamuoyunu bir süredir meşgul eden ittifak konusunu hakkında açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Saka, “İttifakı ben ne kadar MHP adına istiyorsam AK Parti de o kadar istedi” dedi.
Merzifon’dan Cumhur İttifakının birleşmesi konusunda tabandan teklifin geldiğini Genel Merkeze ilettiklerini ifade eden MHP Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Saka, “Genel Merkezlerimiz bizlerden rapor istediler. Merzifon'da Cumhur İttifakının birleşmesi konusunda tabandan teklif geldiğini söyledik. Ben 6 ay önce omuz omuza verdiğim arkadaşlarımı bir koltuk için satmadım. Merzifon'da hiç kimse bunu beklemesin. Ben ne kadar istiyorsam bunu MHP adına AK Parti'de o kadar istedi” diye konuştu.
Amasya genelinde ittifak kararı alınmamasından dolayı Merzifon’da da gerçekleşemediğinin altını çizen MHP Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Saka, “Amasya genelinde ittifak kararı alınmadığı için ilçelerde de buna hükmedemedik. Söylediğimiz zamanda Amasya defteri kapandı artık, denildi. Biz zorladık, bu kapıyı açmak için. Genel başkanımla da görüştüm. Tabi onlar fotoğrafın büyüğüne bakıyorlar. Fotoğrafın büyüğü Türkiye. Amasya sayfası kapanmıştı. Merzifon sayfası açıldığında Türkiye'de bütün iller ilçeler açılmak zorunda kalır, benzerlik kabul edilebilir gibi. Bütün adaylar Merzifon'umuz için bir değer. Tabana kesinlikle ittifak yapmak istiyor ama 1 Mart’a kadar zaman var. Genel başkanlarımız o güne ne karar verir bilmiyoruz. Aslında en güzel şey halkın tabanında bir ittifak oldu. Gönül ittifakı oldu. Nasıl kazanılır bilmiyorum bildiğim şey Milliyetçi Hareket Partisi bu memlekete lazım. Amasya genelinde ittifak olmama kararı genel merkezlerimizin kararı. Bizlerde çok zorladık” şeklinde konuştu.

KAYNAK: Nedime Soku
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *