Türkiye’nin ve Amasya'nın sorunlarının farkında olduğuna vurgu yapan MHP Amasya 28. dönem milletvekili adayı ve bir önceki Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Türkiye'nin ve Amasya'nın sorunların çözüm yollarını bildiğini söyledi. Sarı, Amasya hepimizin. Bu şehri bulunduğu noktadan çok daha iyi noktalara getirmek asli görevimiz, hem görev aldığım Amasya Belediye Başkanlığı, hem iş dünyasında bulunmam vesilesiyle Amasya'nın sorunlarını çok iyi biliyorum. Bu sorunların çözümü noktasında çalışacağım." dedi.
Sarı, “Hem ülkemiz hem de Amasya'mızdaki sorunları çok iyi biliyoruz. Sorunların nasıl çözüleceğini de çok iyi biliyoruz. Maalesef Amasya, devlet imkanlarından tam faydalanamamış. Devlet imkanlarından faydalanabilmenin, özelliklede kırsal kesimlerde yaşayan çiftçi kardeşlerimize yardımcı olacağız. Bu yardımları da devletin yatırım ajansları aracılığıyla ve kırsal bölgelere yapılan tarımsal destekleme çalışmalarıyla; vatandaşlarımızın bu imkanlardan nasıl faydalanabileceğini konusunda yardımcı olacağız. Bizim bir proje birimimiz var. O proje birimimizde, bu çalışmaları gerçekleştireceğiz” dedi.
MHP Amasya 28. dönem milletvekili adayı Mehmet Sarı, "Ülkemizin sorunlarını biliyorum, Amasya ilimizin sorunlarını biliyorum. Esnafımızın, turizmcimizin, Amasya'nın hayvancılık ve tarımının sorunlarını biliyorum, İşçinin, çiftçinin, emeklinin, memurun sorunlarını biliyorum. Engellilerin, yaşlıların, kadınların, gençlerimizin sorunlarını biliyorum. Yok edilmeye çalışılan meslek örgütlerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın sorunlarını biliyorum. Bütün bu sorunların çözümü noktasında parlamentoda sesiniz olmak için Amasya'nın ortak adayıyım. Senin sesin sadece parlamentoda iki duvar arasında değil, okulda, iş yerinde, sokakta, fabrikada, tarlada, kısacası haksızlığın ve hukuksuzluğun olduğu her yerde olacak. Sarsılmaz bir inanç ve kararlılıkla; “ortak aklın ve vicdanın temsilcisi” olmak için adayım." dedi.
"Cumhuriyetimiz ve onun kazanımlarının bir bir yok edilmeye çalışıldığı bu süreçte yapılacak tek şey kuvayi milliye ruhunu yeniden canlandırmaktır." diyen Sarı, "Kısacası, güzel günler görmek için bir kıvılcım gerek; sizin sesiniz olarak, sizlerle birlikte bu meşaleyi Amasya'dan yakarak milletin iradesinin sesi olan TBMM de Amasya'nın sesi olacağım. Sizlerden aldığım güç ve güvenle çıktığım bu kutlu yolculukta, kendimi sizlerin duyarlı vicdanına, dostluğuna emanet ediyorum. Bu süreci aşmak bağımsızlığı karakter edinmiş biz Amasyalıların göstereceği azme ve gayrete bağlıdır." diye konuştu./Meryem Altunay