Gelecek Partisi Merzifon İlçe Başkanı Hacı Bekir Kurt, kritik ve eleştiri ile ilgili bir açıklamada bulundu.
Kritik veya eleştirinin müspet bir davranış olduğunu dile getiren Gelecek Partisi Merzifon İlçe Başkanı Hacı Bekir Kurt, “Kritik veya eleştiri müspet bir davranıştır. Bir insan, bir konu ve ya yapıtı, yanlış ya da doğru yanlarını insaf ölçülerinde , edebiyat, sanat ve ya düşünce eserlerini hem öz ve hem de yapı anlamında incelenip açıklama yapmak, anlaşılır kılmak için fikir inşa etmektir” dedi.
Eleştirinin müspet yada menfi yanlarının da bulunduğunu söyleyen Başkan Kurt, açıklamasının devamında, “Teorik, pratik, izlenimci, duygusal, kuralcı ve ya tanımlayıcı gibi birbirleriyle örtüşen türleri de olabilir. Ancak, ölçülülük, konuya bağlılık, insaf ölçülerinde ve bir ahlaka bağlı olarak yapılması esastır. Konu üzerinde yapılması makul ve makbuldür. Kişiselleştirme ve özelleştirme, belden aşağı vurma bir ahlak sorunu, bir kişilik ve haysiyet sorunu oluşturur.
Eleştirinin, müspet ya da menfi yanları olabilir. Bunun yapılış şekil ve tarzı katkı sunma, iyileştirme, eksiklerini gösterme anlamında olacağı için, mükemmel hedeflenerek yapılması eğitim boyutu katacak ve sinerji oluşturacaktır. Yani, bir hüküm, bir yargı mekanizması değil, bir intikam, tahakküm altına alma ve ya bir hat bildirme tavrı değildir. Unutulmamalıdır ki; hazır üzerinde ölçüsüz tenkit ve eleştiri iletişim kazalarının yaşanmasına sebebiyet verir. İki kişi bir konu üzerinde hem fikir ise birine ihtiyaç yok der gelişimciler. Bu her ne kadar böyle olsa da insan onanma, doğrulanma ve taktir edilme, mutabık kalmaya da ihtiyaç duyar. Bunu kaçımız gerçekleştire biliyor bilmiyorum ama, bu gayrette olmak bile çok kıymetli” ifadelerine yer verdi.