Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
2014 yılından 2024 yılına kadar Suluova’da çok büyük işler yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Fatih Üçok, “Memlekete her belediye başkanı hayalleri kadar hizmet etti. Hepsinden Allah razı olsun” dedi.
“2014 yılında şehrin üçte birinde doğalgaz vardı bugün itibari ile bütün şehirde doğalgaz var” diyen Başkan Üçok, “Suluova gibi çok geniş 450-500 km lik bir yol ağının olduğu şehri düşünürseniz büyük bir başarı. Kazdığımız her yeri sıcak asfalt yaptık. Sadece bu sene 60 km üstünde yaklaşık 65 km sıcak asfalt yaptık. Maddi değeri 60 milyon. Çevremizdeki belediyelere bakın, 60 km asfalt döken varsa birlikte alkışlayalım. Rekor bizde. Son 5 yılda 200 km asfalt dökmüşüz. Şehrin her tarafında kaldırım yapıyoruz. Yaptığımız yollar hem sağlama alıyoruz hem estetik hale getiriyoruz. Şehir görüntüsüne daha çok kavuşturuyoruz Suluova’mızı” ifadelerini kullandı.
Pandemide çok sıkıntılar yaşadıklarına değinen Başkan Üçok, “Buna rağmen pandemide hizmete devam eden belediyelerden birisi olduk. 140 milyon lira Havza ve Eymir Bölgesinden getirdiğimiz içme suyu isale hattına bütçe ayırdık. O su hiç gelmiyordu bugün bizim su depomuza akmaya başladı. 80 litre su Suluova’mıza gelmiyordu ve biz onu Derinöz barajından telafi etmeye çalışıyorduk. Yeni yaptığımız depoya suyumuz akmaya başladı. Derinöz’e olan bağımlılığımızı da bitirmiş olduk” ifadelerine yer verdi.
Bugünkü bütçe ile 100 milyon TL değerinde içme suyu arıtma tesisi yaptıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Fatih Üçok, “Açık kaynaklardan aldığımız suları arıtıp insanımıza vermek için bir tesis yaptık. Saniyede 105 litre suyu arıtabiliyoruz. Dünya Bankasından kredi ile 200 milyon değerinde şuan ihale aşamasında olan bir projemiz var. Her iki su kaynağı üzerine mikro HES kuruyoruz ve elektrik üreteceğiz” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Üçok, “Çok katlı otoparkı bitirdik, son 1 yıl içerisinde. Yaşam merkezi bitmek üzere kaba inşaatı. 3 bin 500 metrekarelik iş yerleri yaptık. Ekonomik krize rağmen üreten, çalışan, yatırım yapan bir belediye olduğumuzun en büyük örnekleridir. Belediyeyi hiç bir borca sokmadık. Yaptığımız her yatırımın mutlaka bütçesini önceden ayarlayıp ihaleye öyle çıktık. Hizmet üretmeye devam ediyoruz. Büyük işler yapmaya devam ediyoruz. Milletimizin izni ve takdiri olursa biz yine memleketimizde böylesi büyük hizmetleri sizlerle birlikte yapacağız. Hepimizin bir sevdası, bir hizmet borcu var. Yaşadığımız yeri güzelleştirmek zorundayız. Yaptığın işte en iyisi sensen bu milleti en çok sen seviyorsun, en vatansever sensin. Derdimiz Suluova. Suluova’mızın kaybettiği yılları telafi etmek. Bu 10 yılda ettik. Çevremizdeki şehirlerde Suluova’daki değişim ve dönüşüm konuşuluyorsa biz doğru işler yapmışız demektir” ifadelerine yer verdi.
Başkan Üçok açıklamasının devamında şunları kaydetti; “Suluova Belediyesi bölgenin en büyük Makina İkmal kampüsünü yaptı. Kültür merkezi, belediye hizmet binası, gençlik merkezi, otogar, hayvan rehabilitasyon merkezi, yüzme havuzu, galericiler sitesi Amasya’nın ilk galericiler sitesi ve Amasya’nın ilk millet bahçesi ve millet kıraathanesine hayran kalıyorlar. Suluova’mızın hak ettiği hizmetleri kazandırmaktan büyük bir keyif duyuyoruz. Suluova’mız geleceğe dair hepimizin gözünü kamaştırıyor.
Organize besi bölgesi karma OSB bölgenin parlayan yıldızı oldu. Besi OSB doldu diğerinde yer tahsisleri yapıldı. Sanayi bakanlığımız ile birlikte 10 bin kişinin çalışabileceği bir organize sanayi bölgesi ile uğraşıyoruz. Şuan kamulaştırma aşamasına getirdik o süreci hızlandırıp alt yapı ile birlikte yeniden tahsisler yapılmak üzere milletimizin hizmetine sunacağız. Suluova’nın gerek yer altı zenginliği gerekse tarım arazileri gerekse sanayi gücü her geçen gün daha da kıymetleniyor.
Ters akan barajı yapılıyor. Ters akan barajı Suluova’daki tarım arazilerini kapalı sulayacak. Suluova’nın çılgın projesidir. Vahşi sulamanın önüne geçecek aynı zamanda toplulaştırma yapılacak. Toplulaştırma ile birlikte ovamızdaki verim artacak. Ters akan barajı Havza, Merzifon, Amasya ve Suluova’nın ekstra su ihtiyacını da karşılayacak.
Atıksu arıtma tesisi. Avrupa Birliğinden 16 milyon 500 bin Euro. Bugüne kadar tek seferde gelmiş en büyük hibedir. Atıksu arıtma tesisi ve yağmur suyu toplama projesi. Arıtma suyu tarımsal amaçlı da kullanabileceğiz. Bu başarının mimarı hepimiziz. Hepimiz Suluova’daki bu güzelliklerin ortağıyız. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.”