Gümüşhacıköy genelinde düzenlenen "Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası", Şehit Sercan Koç Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin salonunda büyük bir coşku ve heyecanla yapıldı. Öğrencilerin zeka, strateji ve yaratıcılık becerilerini ortaya koyduğu etkinlikte ilkokul ve ortaokul kategorilerinde toplam 10 farklı oyun alanında kıyasıya mücadeleler yaşandı.

İlkokullar arasında Pentago, Abluka, Motif, Equilibrio ve Küre; ortaokullar arasında ise Pentago, Abluka, Mangala, Kulami ve Küre gibi oyunlarda heyecan dolu karşılaşmalar gerçekleşti. Turnuvaya katılan öğrenciler, yarışırken aynı zamanda dostluk ve dayanışma ruhunu pekiştirdi.

Turnuvaya katılan öğrencilerin heyecanını İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gültekin, Şube Müdürleri Kadir Tabik ve Deniz Yazar da paylaştı. Öğrencilerin performansından duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gültekin, etkinlikle ilgili yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
“Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası, öğrencilerimizin analitik düşünme, problem çözme ve sosyal becerilerini geliştirme açısından büyük bir fırsattır. Bugün burada gördüğümüz enerji ve azim, geleceğe dair umutlarımızı güçlendirdi. Öğrencilerimizin gösterdiği bu başarı ve gayret bizleri gururlandırıyor. Turnuvada emeği geçen öğretmenlerimize, idarecilerimize ve katılım sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”

Turnuvanın sonuçları büyük heyecanla açıklandı ve dereceye giren öğrenciler, arkadaşları ve izleyenler tarafından coşkuyla alkışlandı. Başarılı olan öğrencilere ödülleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde gerçekleştirilecek özel bir etkinlikle verilecek.