AK Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısına Millet İttifakı ile ilgili görüşlerini paylaşarak başladı.
Karahocagil düzenlediği basın toplantısında, “Bir tarafta ne yaptığını, ne yapacağını bilen, asrın lideri, diğer tarafta tek düşünceleri asrın liderini, asrın sömürücü devletlerinin desteği ile düşürmek isteyen 6’lı masa ve bu masanın 7. ayağı PKK'nın meclisteki temsilcisi HDP'nin yöneticileri…
Partiler, kendilerine has düşüncelerini, fikirlerini iktidara taşımak için çalışırlar, fikirlerini projelerini, iktidara gelerek gerçekleştirmek için millete anlatırlar.
Millet dinler, partiler arası mukayesesini yapar ve kararını verir, reyi ile destekler…
Şimdi, bir tarafta 20 yılda yaptığı hizmetler ile, gerçekleştirdiği projeler ile, halkın yararına yaptığı yatırımlar ile, dünyanın dahi gıpta ile baktığı AK Parti ve Lideri Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı sistemi ile yapılan bu güzellikleri gören vatan, bayrak, ezan sevdalısı MHP ve Büyük Birlik Partisi’nin desteklediği Cumhur ittifakı,
Diğer tarafta her türlü kötülüğün anası alkolü savunan Ayasofya'nın ibadete açılışını kabul etmeyen, otoyollara, havalimanlarına, köprülere, şehir hastanelerine, tünellere, barajlara aklınıza gelecek milletin yaşam standardını, refah seviyesini yükseltmek için yapılan her türlü hizmete karşı çıkan CHP ve lideri,
Geçmişi karanlık olan ve bir dönem ortak olduğu Erbakan Hoca’ya defalarca kazık atmış, HDP'ye karşı gibi görünen ama eş başkanı ile kahvaltı yapabileceğini söyleyen İYİ Parti ve lideri,
AK Parti ve Lideri Recep Tayyip Erdoğan sayesinde vekil olmuş, bakan olmuş, başbakan olmuş, “kardeşim Abdullah Gül” diyerek Cumhurbaşkanı olmasına vesile olunmuş ve her şeyi kendinde hak gören, iyilik bilmez biri,
Yine Cumhurbaşkanımızın inisiyatifi ile, vekil olmuş, bakan olmuş, başbakan olmuş Ahmet Davutoğlu ile bunla aynı makamları elde etmiş Ali Babacan…
Ve Rahmetle Erbakan Hocamızı kendine kalkan yapan, gerçek yüzünü, gerçek emelini gizleyen, muhafazakar kardeşlerimizin reylerini alkolcülere, istemezükçülere, şer güçlere yönlendiren Karamollaoğlu…
Ve yine bunlara Kandil’den emir yağdıran, şartlar- şurtlar sıralayan PKK'nın yöneticilerinin tam destek verdiği topyekün Millet İttifakı,
Bu millet büyük millet,
Bu millet arif millet, arifan millet,
Bu millet tarih boyu ne yapacağını bilen bir millettir.
AK Parti'nin kuruluşunun 1. yılında tek başına iktidara gelmesi, bu milletin yüceliğini anlatmıyor mu?
AK Parti ve Lideri Recep Tayyip Erdoğan'ı 20 yıl içinde, 15 seçimde, referandumda desteklemesi, teveccüh gösterip “tek başına” devam demesi, bu milletin büyüklüğünü göstermiyor mu?
Bu millet bu yüceliğini, bu büyüklüğünü, arifliğini inşallah 2023 seçiminde de gösterecek.
Sömürüleri kesilen sömürücü devletlere yani dış güçlere dış güçlerin destek verdiği, iç şer güçlere gereken cevabı verecektir.
Bu millet Cumhurbaşkanına, “yaptıkların yapacaklarının teminatıdır.” diyerek durmak, yorulmak yok, yola devam diyecektir” dedi.
Amasya Milletvekili M. Levent Karahocagil basın toplantısının ikinci bölümünde Amasya Ticaret İl Müdürlüğü’nün 2022 faaliyetleri ile ilgili bilgiler vererek, “Basın açıklamamın bu bölümü, Amasya Ticaret İl Müdürlüğü’müzün 2022 yılı içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında olacaktır.
Ticaret İl Müdürlüğümüz, 2022 yılı içerisinde tüketici ürünlerinin piyasa gözetimi ve denetimi maksadıyla 216 firmada, 1015 ürünü denetlemiş, 33 firmaya cezai işlem uygulamıştır.
Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı’na 2.029 adet başvuru yapılmış bunların 1.957 adedi sonuçlandırılmıştır.
Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında, 73 emlakçımıza yetki belgesi verilmiştir.
2. El Motorlu Kara Taşıtları Hakkında Yönetmelik kapsamında 2022 yılı içerisinde 28 adet oto alım satımcısına yetki belgesi verilmiştir.
Yine, 2022 yılı içerisinde Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmelik çerçevesinde ilimizde 36 kuyumcu esnafımıza yetki belgesi verilmiştir.
Sebze ve meyve ticareti ile ilgili güncel veri tabanı oluşturularak, söz konusu ticaretin elektronik ortamda, daha kolay ve güvenilir bir şekilde takip edilmesini amaçlayan Hal Kayıt Sisteminde, tüccar, pazarcı, komisyoncu kayıtlı sayımız 832 adettir.
Ticaret İl Müdürlüğü'müz, 2022 yılı içerisinde 36 Anonim Şirket toplantısına, 66 adet kooperatif toplantısına Bakanlık temsilcisi görevlendirmesi yapmıştır.
Son yılların en revaç girişim faaliyetleri olan, devletimizin büyük destek, hibe, kredi, teşvik verdiği Kadın Kooperatifleri birliklerine verilen desteklerimiz ise;
Merzifon ve Suluova'da bulunan 2 adet kadın kooperatifimize toplam 130 bin lira,
Amasya, Merzifon ve Gümüşhacıköy'de bulunan 3 adet kadın girişim ve üretim kooperatifimize toplam 322.185 lira destek verilmiştir.
Son olarak Ticaret İl Müdürlüğümüz, Merzifon ilçemizde gerçekleştirdiği 1 Adet Lisanslı Deponun kurulumunu tamamlamış,
2 adet lisanslı depo kurulumu işlemleri de devam etmektedir.
Çalışmalarından dolayı Ticaret İl Müdürümüze ve çalışanlarına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Karahocagil, açıklamasının son bölümünde il genelindeki ticari faaliyetleri değerlendirerek, “Basın açıklamamın bu bölümünde ise Amasya’mızdaki sanayicilerimizin, KOBİ’lerimizin, üreticilerimizin işlerini hafifletmek, ihtiyaçlarını belirleyerek karşılamak, faaliyetlerini kolaylaştırmak, üyelerinin menfaatleri yönünde gelişimlerini sağlamak, mesleki disipline etmek için çalışmalarını yürüten Amasya Ticaret ve Sanayi Odamızın çalışmaları hakkında bilgi vermek istiyorum.
Geçtiğimiz aylarda seçimle güven tazeleyen Murat Kırlangıç Başkanımıza ve ekibine başarılar dilerken, ayrıca bugün bu elmaları meclis basım bürosu mensuplarına gönderdikleri için tüm meclis basın bürosu çalışanlara adına Amasya Ticaret ve Sanayi Odamıza teşekkür ediyorum.
Ticaret ve Sanayi Odamız, geçtiğimiz yıllar içinde 633.163 Euro’luk 4 projede 214 hemşerimize eğitim ve yabancı dil öğrenimi desteği sağlamıştır.
79 ihracatçı firmamız yurt dışı bağlantısı için yabancı ülkelere götürülmüş,
44 turizm firmasının Berlin Turizm Fuarına katılım sağlanmıştır.
Amasya’lı sanayicilerimizin bağlantı yapabilmeleri için İtalya, Fas, Libya, Azerbaycan, Çin, Almanya, Makedonya ve Belarus'a ticari gezi düzenlenmiştir.
Gambiya, Vietnam, Çin, İran, Ruanda, Bahreyn, Katar, Almanya, Hollanda ve Senegal'den yurt dışı heyetleri Amasya'mızda misafir edilmiştir.
2021'de yapımına başlanan 24 derslikli TOOB okul inşaatımız devam etmektedir.
Amasya Valiliği ile Amasya Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleriyle geçen yıl Amasya burmalı çöreğimiz ve yine geçen yılın son günlerinde Amasya semaverimizin coğrafi işareti tescillenmiştir.
Coğrafi işaret tescil işlemleri devam eden ürünlerimiz ise; hünnap ve hünnap pekmezimizin, Yassıçal Çuha dokumamız, Gediksaray dokumamız ve Amasya balımızdır.
Amasya çiçek bamyamızın AB coğrafi işaret başvurusu da yapılmıştır.
Payitahta 7 tane Sultan gönderen şehzadeler şehrimizin sanayi, ticaret, endüstri alanlarında vatandaşlarımızın her zaman yanında olan, tüm yatırımlarına tüm güçleri ile destek olan Ticaret ve Sanayi Odamız, çalışmaları ile Amasya eşrafımızın takdirini kazanmaya devam ediyor, devam edecek diyor saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.