reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
85.160,01 %0.139
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SAĞLIK UMKE Acil Müdahale Aracı Tahsis Edildi

UMKE Acil Müdahale Aracı Tahsis Edildi

Haberleri

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Amasya Sağlık Hizmetleri Başkanlığı uhdesinde bulunan UMKE birimine 1 adet UMKE Acil Müdahale Aracı tahsis edildi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç ve Hizmet Başkanları İle tahsis edilen UMKE Acil Müdahale Aracın'da inceleme ve değerlendirmelerde bulundu.
Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan afet ve acil durum hazırlık çalışması kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü afete müdahale kapasitesinin arttırılması ve UMKE personelinin olay yerine en kısa sürede ulaşmasını sağlayarak medikal kurtarma ve acil sağlık hizmetlerinin sunumunun başlatılması amacıyla Bakanlık Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Amasya'ya tam donanımlı Acil Müdahale Aracı tahsis edildi.
Amasya'da afet ve acil durumlarda kullanılmak üzere Sağlık  Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen UMKE Acil Müdahale Aracı içerisinde olası bir afet ve acil durumda çok kısa sürede acil sağlık hizmetlerinin sunumunu sağlamaya yönelik olarak şişirilebilir çadır, küçük cerrahi setler, aspiratör, ekg, monitör, nebulizatör, cerrahi lamba, tekerlekli sandalye, masa, matkap, jeneratör, EKG masası, monitör masası ,medical kurtarma araç gereçleri bulunmaktadır. UMKE Acil Müdahale Aracı, olası bir afet durumunda il ve bölgedeki çok kısa sürede acil servisi oluşturacak ekipmanı içerisinde barındırmaktadır.
Böylece Amasya'da afet sağlık hizmetleri araç envarter sayısı 3 adet 4x4 arazi aracı ve 1 adet 4x2 acil müdahale aracı olmak üzere 4'e yükseldi.

KAYNAK: BÜLTEN
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *