reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
85.112,19 %0.65
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SAĞLIK SAĞLIK İÇİN HAREKET ET

SAĞLIK İÇİN HAREKET ET

Amasya Üniversitesi Sağlık Gönüllüleri Kulübü Dr. Öğr. Üyesi Nurhan Doğan akademik danışmanlığında Boraboy Gölü’nde "Sağlık İçin Hareket Et" etkinliği gerçekleştirildi.

Sağlık Gönüllüleri Kulüp Başkanı İzel Özdemir yaptığı açıklamada; "Sağlık İçin Hareket Et" temasıyla düzenlediğimiz etkinlikde kulüp üyelerimizden oluşan 45 kişiyle birlikte 10 bin adım olan hedefimizin çok daha üzerine çıkarak 17 bin adım atıp, 11 kilometre yürüdük ve 530 kalori harcadık. Sağlık için çok anlamlı ve eğlenceli bir gezi oldu. Geziyi gerçekleştirmemizde bizlerden desteğini esirgemeyen Amasya Üniversitesi Rektörlüğü’ne, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na, teşekkür ediyorum dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Nurhan Doğan ise; “Fiziksel aktivite, bireylerin fiziksel ve ruhsal sağlığının geliştirilmesinde temel araçlardan biridir. Fiziksel aktivite Dünya’daki ölümlerin %70’inden sorumlu olan kronik hastalıkları önlemenin yanı sıra, aynı zamanda aktiviteyi gerçekleştirirken çevrenin korunması, doğanın önemi, gelecek nesillere bu davranışın örnek olması açısından da teşvik edici olacağını düşünmekteyiz. Kronik hastalıkların dört davranışsal risk faktörü içerisinde fiziksel inaktivite yer almaktadır. Günümüzde hareketsiz yaşam tarzının yaygınlaşması, pek çok hastalık açısından önemli bir risk faktörü olan obeziteyi de beraberinde getirmektedir. Hareketli yaşam kan basıncını azaltır, HDL seviyesini arttırır ve vücudun olması gereken ağırlığının kontrolünü sağlamak için de anahtar role sahiptir. Sağlığın korunması ve geliştirilmesi için kanıtlarla da belirtildiği üzere haftada 150 dakikalık (haftanın 5 günü 30 dakikalık) orta şiddette bir egzersizin bütün yetişkinler tarafından yapılması bizim hedefimiz doğrultusunda. Kronik hastalıkların önlenmesinde önemli bir yeri olan fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplumdaki bireylerde farkındalık oluşturmak, yaşamın her alanında ve her yerde (okul, ev, işyeri) fiziksel aktiviteye katılımı arttırmak, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için “Sağlık için Hareket Et” teması ile etkinliğimizi gerçekleştirdik ve hedefimizin çok üzerine ulaştık, umarım herkes için örnek olur ve sağlıklı yaşamı böylelikle toplum içerisinde yaygınlaştırabiliriz.” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *