reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
85.288,35 %0.91
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SAĞLIK RAMAZANDA AĞIZ KOKUSUNU ÖNLEMEK MÜMKÜN

RAMAZANDA AĞIZ KOKUSUNU ÖNLEMEK MÜMKÜN

Merzifon Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Gökhan Günay Ramazan aylarında açlık ve susuzluğa bağlı oluşan ağız kokusunu önlemenin mümkün olduğunu söyledi. 

Ramazan ayında beslenme düzeni değiştiği ve uzun süre aç kalındığı için ağız ve diş kokusunun  özellikle kalabalık yerlerde çalışan ve insanlarla sürekli iletişim halinde olan kişiler için önemli bir sorun teşkil ettiğini belirten Başhekim Günay Ağız ve Diş Bakımı İçin önerilerde bulundu.

Beslenme ile ilgili diş sağlığını olumsuz etkileyen alışkanlıklardan biri  iftar ile sahur arasında şekerli besinlerin tüketiminin fazla olmasıdır diyen Başhekim Gökhan Günay açıklamasında;

“Şeker içeren gıdaların tüketimini azaltmak, şekerli yiyeceklerden sonra dişleri detaylı olarak fırçalamak çok önemlidir. Ağız kokusunu önlemek için öncelikli olarak dişleri fırçalamak gerekir, ancak diş fırçalama işlemi ağız bakımı için yeterli değildir. Dişleri fırçalarken ağız içi diğer bölgelerin de temizlenmesi gerekir. Ayrıca ağız kokusuna sebep olan ve diş sağlığı için zararlı olan gıdalardan uzak durmak, diş sağlığına iyi gelen gıdalar tüketmek de ağız ve diş bakımı için önemli rol oynamaktadır. Dişler ile birlikte dil yüzeyini, diş etinizi ve yanak kısımlarınızı da fırçalamalı ve temizlemelisiniz. Diş fırçalama süresi en az iki dakika olmalıdır. Ağız antiseptiği ya da tuzlu su ile gargara yapmanız tavsiye edilir. Ayrıca diş ipi kullanarak diş aralarında kalarak bakterilere sebep olan besin artıklarının tamamen temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Sarımsak, soğan gibi gıdalardan sonra maydanoz çiğneyerek ağızda oluşan kokuyu giderebilirsiniz. Maydanozun yanı sıra ağız kokusunu önleyen doğal gıdalar; tarçın, nane, kekik, biberiye, zencefil gibi sağlığa da faydalı olan baharatlardır. Bunlar arasından tercih ettiklerinizi çay olarak hazırlayıp tüketebilirsiniz. Hem ağız sağlığınız hem de metabolizmanız için faydalı olacaktır. Bunların yanı sıra asitli içeceklerden uzak durmayı tercih etmelisiniz. Asitli içecekler diş çürüklerine, diş çürükleri de ağız kokusuna davetiye hazırlamaktadır” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *