reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
85.444,16 %1.146
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SAĞLIK MANUEL TERAPİ NEDİR

MANUEL TERAPİ NEDİR

Merzifon Fizyolife Sağlık Yaşam Merkezi sahibi Fizyoterapist Gizem Uçar, manuel terapi hakkında gazetemize bilgiler verdi.

Manuel terapinin kökenlerinin yüzyıllar öncesine dayandığını, kas ve eklemlerdeki dokulara basınç uygulayarak yapılan bir fizik tedavi yöntemi olduğunu söyleyen Fizyoterapist Gizem Uçar, “Hareketsizliğe bağlı kas ve doku ağrılarından, tenisçi dirseğine kadar birçok kas-eklem sorunu manuel terapiyle giderilebilmektedir. Ayrıca kronik ağrıların giderilmesinde de etkili bir işlemdir. Manuel terapide ağrının bölgesine göre farklı terapi yöntemleri uygulanabilir” dedi.

Uçar yaptığı açıklamanın devamında; “Yaygın olarak kullanılan manuel terapi yöntemleri;

Yumuşak doku mobilizasyonları: eklem ve eklem çevresindeki kasların rahatlatılması amaçlanır. Özellikle miyofasyal adezyonların tedavisinde oldukça etkilidir. Dokulardaki sıvıları aktifleştirerek kasların gerginliği azaltılmak hedeflenir.

Germe: çoğunlukla sırt bölgesinde tercih edilen bir manuel terapi yöntemidir.Postüral problemlerin ve anormal nöromuskuler sorunların tedavisinde sıklıkla kullanılır.

Eklem mobilizasyonları: eklem mob özellikle istirahat ve soğuk komprese rağmen dindirilemeyen ağrıların tedavisinde uygulanır.

Diğer manuel terapi yöntemleri ise; terapatik masaj, myofasial  gevşeme, sinir mobilizasyonları, traksiyon, kayma ve egzersizdir.

Manuel Terapi; eklem hastalıkları, bel kayması, kas yırtılması, donuk omuz, dirsek ve el bileği problemleri, kalça çıkığı, protez sonrası reh, topuk dikeni, bel ve boyun fıtığı gibi gruplarda uygulanabilir.

Manuel Terapinin Avantajları ise tedavi ve iyileşme süresinin kısa olması, özellikle hafif ve orta şiddetli doku yaralanmalarında tek seansta bile etkin olabilmesi, elle yapılan bir fizik tedavi metodu olduğu için hasta rahatlatması ve yan etkisinin olmaması şeklinde sıralanabilir. Hekim önderliğinde yapılabilecek olan bu metod ve uygulama günümüzde etkin bir şekilde çokça kullanılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *