reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
85.260,87 %0.902
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SAĞLIK KÖYLERDE KANSER TARAMASI YAPILDI

KÖYLERDE KANSER TARAMASI YAPILDI

Amasya'da, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ekiplerince köylerde yaşayan vatandaşlara kanser taraması yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü KETEM ekipleri, Yağcıabdal, Kızılkışlacık ve Sarıalan köylerinde yaşayan vatandaşları kanserde erken teşhisle hayat kurtarmak için bilgilendirdi.

Ekipler, bilgilendirdikleri vatandaşları, tahsis edilen minibüsle KETEM'e getirip, kontrollerini gerçekleştirdi.

Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, kanserde erken teşhisin çok önemli olduğunu söyledi.

Kanserin, alınacak tedbirlerle üstesinden gelinebilen bir hastalık olduğunu vurgulayan Koç, "İlimizdeki tüm köylerimizde ekiplerimiz vatandaşlarımızı kanser konusunda bilgilendiriyor. Mamografi taramaları yapılmak üzere KETEM merkezimize yönlendiriliyor. Bütün vatandaşlarımıza kanser taraması yapılması için yoğun bir gayret sarf etmekteyiz. Amacımız herkesin kanser yönünden taramasını yapıp, erken evrede olanları tespit etmek, ileri evre varsa da tedavilerini sağlamak. Bütün vatandaşlarımızı ücretsiz kanser taramalarını yaptırmaya bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kanser riskini ortadan kaldırmak ve vatandaşları bu konuda bilgilendirmek için KETEM çalışanlarının büyük gayret gösterdiğini aktaran Koç, vatandaşların da KETEM birimi ile hastanelere başvurarak bu hizmetten yararlanabileceğini kaydetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *