reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
85.288,35 %0.91
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SAĞLIK GÜNLÜK YAŞAMINIZA HAREKET KATIN, SAĞLIKLI KALIN

GÜNLÜK YAŞAMINIZA HAREKET KATIN, SAĞLIKLI KALIN

Merzifon İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nesrin Pircanoğlu, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla gazetemize açıklamalarda bulundu.

Sağlıklı yaşlanmanın sürdürülebilirliğinin; tanı ve tedavi hizmetlerinin uygun ve etkili sunumuyla eşzamanlı olarak bireylerin düzenli ve sağlıklı beslenmesi, uygun fiziksel egzersiz ve spor aktivitelerinde bulunması, yaşlıların ve aile bireylerinin sağlıklı yaşlanma konusunda farkındalık sahibi olmasıyla gerçekleşeceğini belirten Merzifon İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nesrin Pircanoğlu, “Yaşam kalitesini etkileyen faktörlere dair farkındalığın artırılması ve sağlığı koruyucu ve geliştirici davranışlar kazandırılarak yaşlılarımızın yaşam kalitesinin artırılması amaçlanmıştır. Fiziksel aktivite azlığı yaşlanma süreci ile oluşan fizyolojik değişiklikleri hızlandırır ve pek çok kronik hastalık sıklığını artırır. Fiziksel ve zihinsel sağlığın korunması, yaşam süresini ve yaşam kalitesinin artırılmasında fiziksel aktivitenin olumlu etkileri vardır” dedi.

Fiziksel aktivitenin yaşlılık üzerindeki etkilerini de anlatan Merzifon İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nesrin Pircanoğlu, “Olası ani ve sistemik hastalıklar nedeniyle ölüm riskini azaltması, Kanser gelişim riskini azaltması, Vücut direncinin artması ve enfeksiyonlara karşı koruma geliştirilmesi, Kas-iskelet sistemini güçlü tutarak yaşlılıkta sık görülen düşmeler ve düşmelere bağlı kırık riskini azaltması, Denge ve düzeltme reaksiyonlarının gelişmesi ile yaşlılıkta sık görülen düşmelerin önlenmesi, Depresyon, anksiyete ile başa çıkma gücünü arttırması, bireylerin yaşamdan keyif almasını sağlaması, Sağlıklı yaşlanmayı sağlaması, Daha aktif yaşlı bireyler yaratması. Sağlığı koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi gibi.

Yaş almış büyüklerimize fiziksel aktivite olarak yürüme, bisiklete binme, bahçe işleri, balık tutma gibi aktiviteler önerilebilir. Günlük yaşamınıza hareket katın, sağlıklı kalın” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *