reklam
reklam
38,0765 %0.4
43,1822 %1.26
3.960,22 % 2,29
83.862,00 %5.358
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Yağmur ve kar
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SAĞLIK Estetikte tehlikeli talep: "Beni filtreli halim gibi yapın"

Estetikte tehlikeli talep: "Beni filtreli halim gibi yapın"

Ünlü estetikçi Prof. Dr. Hayati Akbaş, insanların sosyal medyadaki filtreli, photoshoplu fotoğraflarına benzemek için estetik cerrahların kapısını çaldığını belirterek, "Bir kişinin olmadığı yüze benzetilmesi cerrahi anlamda doğru değil. Bu durum insanın psikolojisini, sosyal hayatını, ekonomisini olumsuz yönde yönlendirebilir, ruhsal bunalımlara götürebilir" dedi.

Haberleri

Ünlü estetikçi Prof. Dr. Hayati Akbaş, insanların sosyal medyadaki filtreli, photoshoplu fotoğraflarına benzemek için estetik cerrahların kapısını çaldığını belirterek, "Bir kişinin olmadığı yüze benzetilmesi cerrahi anlamda doğru değil. Bu durum insanın psikolojisini, sosyal hayatını, ekonomisini olumsuz yönde yönlendirebilir, ruhsal bunalımlara götürebilir" dedi.

Her geçen gün sosyal medya kullanımı artıyor. İnsanlar photoshoplu hallerini sosyal medyada yayınladıktan sonra gerçek hayatta da bu hallerine benzemek için estetik merkezlerine başvuruyor. İnsanlara uyarılarda buluna FBM Tıp Merkezi’nden Prof. Dr. Hayati Akbaş, "Günümüzde cep telefonlarının çeşitliliği ve yaygın kullanımı ile insanlar ileri düzeyde photoshop programları ile kendi yüzlerini olduğundan farklı şekilde sosyal medyada kullanabiliyorlar. Özellikle kadınların bu tür photoshop ve filtre programlarını daha çok kullandığını söylemek mümkün. Bu durum sonucunda o insanlarda kısa ve uzun vadede özgüven sorunu yaşanabiliyor. Bunların bir kısmı zaman içerisinde yüzlerini o fotoğraflardaki gibi olduğuna inanmaya başlıyorlar. Birileriyle mesajlaşırken o fotoğrafları kullanıyorlar" diye konuştu.

"Kimse kendisini filtreli fotoğraflara alıştırmasın, bu aynı alkol gibi"

İlginç bir anısını anlatan Akbaş, "Genç bir kız bana geldi. ‘Hocam mutlaka benim bu şekilde olmam lazım’ dedi. Bir fotoğraf gösterdi. Kendi yüzüyle o gösterdiği yüz arasında hiçbir bağlantı yok. Özel bir programla kendisini çok daha güzel hale getirdiğini düşünüyor. O fotoğrafla tanıştığı kişinin evlenmek için ilk adımı attığını söyledi. Kız panik halde bana geldi. Tabii, bu doğru değil. Bir kişinin olmadığı yüze benzetilmesi cerrahi anlamda doğru değil. Kendisine bunun doğru olmadığını ifade ettik. Çok fazla insan sosyal medyada kendilerini çok daha güzel göstermek için bu tür programlar kullanıyorlar. Daha sonra o hallerine benzemek için plastik cerrahların kapısını çalıyorlar. Kimse kendisini filtreli fotoğraflara alıştırmasın. Bu aynı alkol gibi. İnsanın psikolojisini, sosyal hayatını, ekonomisini olumsuz yönde yönlendirebilir, ruhsal bunalımlara götürebilir. Tabii ki yüzümüzde bazı beğenmediğimiz kısımlar olabilir. Burnumuz büyük olabilir, kulağımız kepçe olabilir. Bunların cerrahi yöntemlerle tedavisi yapılabilir ama siz, siz olarak kalmak şartıyla. Sizin kendi orijinal yapınız korunmak şartıyla daha çekici, güzel hale getirmek mümkün olabilir" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *