reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
85.160,01 %0.139
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SAĞLIK “En kısa sürede somut adım atılmalıdır”

“En kısa sürede somut adım atılmalıdır”

Haberleri

Türk Sağlık-Sen Amasya Şubesi, Bafra Devlet Hastanesinde bir hasta yakını tarafından görevli doktora yapılan saldırıyı kınadı.

Türk Sağlık-Sen Amasya Şube Başkanı Şemsettin Dümen; “Sağlıkta şiddette kesin çözüm için en kısa sürede somut adım atılmalıdır” diyerek yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Sağlıkta şiddet bir kez daha vahşi bir cinayete dönüşüyordu. Bafra Devlet Hastanesi’nde görevli Beyin Cerrahi Uzmanı Doktorumuza silahlı saldırıda bulunulmuş, mermi duvara isabet etmiştir. Doktorumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Şiddetin vahşete dönüştüğünü, insanlıktan çıkmış zorbaların histerik bir halde vahşice sağlık çalışanlarının canına kast ettiğini görüyoruz. Sağlıkta şiddette kesin çözüm için en kısa sürede somut adım atılmalı, en ağır cezalar verilmelidir. Sağlık kurum ve kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi önerimiz süratle hayata geçirilmelidir. Buradaki herhangi bir suçun ertelemesi, paraya çevrilmesi imkansız hale getirilerek hapis cezası ile cezalandırılması gereklidir. Sıfır toleranslı alan uygulaması dışında İstinasız tutuklu yargılama ve şiddet uygulayanlara acil haller dışında kamu sağlık hizmetinin belirli bir süre ücretli verilmesi gibi önlemler acilen hayata geçmelidir.”

KAYNAK: Meryem Altunay
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *