reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
85.288,35 %0.91
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SAĞLIK DİŞ ETİ ÇEKİLMESİ KONUSUNDA BİLİNMESİ GEREKENLER

DİŞ ETİ ÇEKİLMESİ KONUSUNDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Merzifon Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi Dt. Gökhan Günay diş eti çekilmesi ile ilgili bilgiler verdi.

Diş eti çekilmesi; ancak diş hekimi tarafından yapılan klinik muayene ile anlaşılabilir diyen Başhekim Günay yaprığı açıklamada; “Dişlerin kökündeki yüzeyler diş eti ile kaplıdır; fakat diş etinin çekilmesi sonucunda normal dişlere göre daha sarımsı renginde olan kök yüzeyleri görünür. Ayrıca; kişide çürük bulunmamasına rağmen sıcak ve soğuk hassasiyeti, asitli gıdalara duyarlılık görülebilir.

Yanlış diş fırçası seçimi ya da hatalı fırçalama tekniği diş eti çekilmelerine neden olmaktadır. Bunun yanı sıra; ağız temizliğinin iyi yapılamıyor olması, diş etlerinde mevcut olan yapısal bozukluklar, hatalı fırçalama tekniklerinin uygulanması, diş gıcırdatılması, kalem ısırma gibi alışkanlardan kaynaklı oluşabilmektedir.

Düzenli bir ağız hijyeni ile sağlıklı diş etlerine sahip olunabilir. Sigara içilmesi, diyabet hastalığı, çapraşık dişlere sahip olunması gibi faktörler diş eti rahatsızlığının gelişimini kolaylaştırarak, rahatsızlık şiddetini artırır. Bu nedenle dişlerin; günde en az 2 defa, 3 dakika süre ile fırçalanması gerekir.

Buna ek olarak; kişiler 6 ayda 1 kez diş hekimi kontrollerini muhakkak yaptırıyor olmalıdırlar. Bu sayede; ağız içerisinde oluşabilecek problemler erken evrede yakalanabilirler” dedi.

Diş eti çekilmesi tedavisi konusuna da değinen Başhekim Dt. Gökhan Günay, Diş eti çekilmesinin çeşitli tedavi yöntemleri vardır. Öncelikli olarak; çekilmenin nedeni belirlenmelidir. Bu durum; diş etinin çekilme miktarına göre basit ve koruyucu teknikler ya da diş eti uygulamaları ile tedavi edilebilmektedir. Uygulanacak tedavi tekniğine göre bu süre değişebilir. Genellikle ise bir hafta ile bir ay arasında değişiklik gösterebilmektedir diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *