KAYBEDENLER ANNE VE ÇOCUKLAR
Batıdaki kan emiciler dünya üzerinde oynadığı kumar sonucunda Putin diktatörlüğünü ortaya koyarak Ukrayna'yı işgal etmeye çalıştı, işgal ettimi sorusu ise akıllarda kalan en önemli soru oldu 7 ayı geçti önümüzde kış Ukrayna bataklığında debelenip duruyor.
Fakat Putin öyle düşünmüyor, eski Sovyetler Birliği’nden ve Bolşeviklerden intikam aldığını düşünerek en başta da Sovyet ihtilalini yapan Lenin’den. ona göre Bolşevikler Rus milletine ihanet ettiler. Bu nedenle de Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra oluşan çok sayıda yeni devletler haksız yere Rus topraklarını paylaştılar.
Bunu bir türlü hazmedemediği için kendisinde kopan devletleri tekrar geri toparlamak isteği ile ruhunda depreşen Rus Milliyetçiliği yaparak eski Sovyetler Birliği içerisinde yaşayan, daha sonra kurulan devletlerden intikam almak istiyor.
Bunun en önemli örneğini dünya kamuoyunun nabzını ölçmek için Ukranya’dan Kırım’ı işgal ile başladı. AB liği ve Amerikanın bu duruma ses çıkarmaması sonucunda emellerini hedefe ulaştırmak için fırsat kollamaya başladı.
Avrupa Birliği’nin % 50 üzerindeki nüfusunun, Rus gazına bu kış günlerinde bağlı olması, kısa zamanda bu ihtiyacı tedarik edecek alternatifi olmayan Avrupa. hesabını ona göre yapmaya başlamış stratejisini de ona göre belirleyen Putin kendi açısından ve Rus devleti menfaatleri için en doğru zamanı belirleyip askeri adımları atmış ve Ukranya’yı işgal etmiştir.
Rusya’nın hala Türk ülkelerinde nüfuz etkisi cebren duruyor.
Azarbeycan’da Karabağ dolayısıyla, Kazakistan’da silah zoru ve despot bir iktidar gücüyle, Belarus’da diktatör Lukaşenko sayesinde, Ukranya’da malum işgal dosyasıyla, kendi nüfuz sahibini olduğu ülkeleri tekrar alıp bir Rus emperyalist devleti kurmak uzunca zamandır tasarlanan bir plan idi.
Bir Rus atasözü olan “ Her Rus’un yarısında bir Tatar vardır “ deyişini kültürel emperyalizm ile yok etmek istiyor.
Bütün bunlar oluşurken tabii Rusya’nın arkasında gelişmeleri hinlikle takip eden, kendi emelleri için avuçlarını ovalayan; ÇİN’i unutmamak gerekiyor.
Çin kendi milleti için yaşam alanı arıyor.
Bunu da Rusya eli ile yapmaya çalışıyor; dünyanın ambarı iki ülkeyi de eline geçiriyor Kazakistan ve Ukranya…
Tarihi iyi irdelersek aslında bu durumları en iyi bilen Türk milleti olması gerekiyor.
Bizim millet olarak geldiğimiz Asya’da ki savaşların hepsi Çin’e karşı. Çin seddi dahi yaşam alanı için yapılmıştır.
Değişen hiç bir şey olmamıştır; milletler ahlak, erdemlik, irfan yerine karınlarını doyurma peşindeler. Onun içindir ki savaşın hep kaybedenleri olmuştur; özellikle anneler ve çocuklar.
Bu nedenle insanlığı aklı selime davet ederek insanca yaşamalarını sağlamak gerekir.