reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
85.267,53 %0.988
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM YÜN VE PAMUKTAN ŞAŞMAYIN

YÜN VE PAMUKTAN ŞAŞMAYIN

Bir zamanlar herkesin evinde olan, gelinlik kızların çeyizlerini süsleyen özel dikim yorganlar artık yerini fabrikasyon yorganlara bırakırken bir meslek daha yok olmaya başladı.

Merzifon’da da bu mesleği yaşatmaya çalışan Prenses Yorgan Dikimevi sahibi Aydın Öztürk, mesleği yapanların gün geçtikçe azaldığını ve eleman yetiştirme konusunda da büyük sıkıntıların yaşandığını söyledi.

Günümüzde özel dikim yorganların yerini hazır fabrikasyon yorganların aldığını belirten Prenses Yorgan Dikimevi sahibi Aydın Öztürk, “Vatandaşlarımız özel el dikimi yorganları bırakıp fabrikaların seri üretimle yaptığı hazır yorganlara yöneldi. Fabrikasyon yorganlara ucuz diye kanarak hastalıklara da davetiye çıkarıyorlar. Hazır yorgan kullanıp ta bunları fark eden bazı vatandaşlarda tekrardan yün ve pamuk yorganlara yönelmeye başladı” dedi.

39 yıldır yorgancılık mesleğini severek yaptığını da belirten Aydın Öztürk, “39 yıldır yorgan dikim işiyle uğraşıyorum. Günümüzde de yorgancılık mesleğini yaşatmaya çalışıyorum. Biz yorgan dikim işini yaşatmaya çalışsak da şuanda eleman sıkıntısı çekiyoruz. Yardımcı bir eleman olmadan zorlanıyoruz ve bazen işlere yetişemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Son yıllarda vatandaşların özel dikim yün yorganlara rağbet ettiğini de söyleyen Öztürk, uyarılarda da bulunarak, “Hiç bir vatandaşımız sağlığını düşünüyorsa yün ve pamuktan şaşmasın. Fabrikasyon elyaf yorganlardan da uzak dursun. Sağlık açısından tehlikeli olabilir. Fabrikasyon yorganlar vücudun çeşitli bölgelerinde kireçlenmelere yol açıyor. Herkesi yün ve pamuk kullanmaya davet ediyorum” dedi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *