reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
85.367,93 %0.932
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM TEMEL AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ VERİLDİ

TEMEL AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Amasya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü uzmanlarınca Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri MYO personel ve öğrencilerine Temel Afet Bilinci Eğitimi verildi.

Eğitime Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Kürkçü, Genel Sekreter Duran Çuhadar, Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Tekcan, akademik-idari ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılış konuşmasında Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Tekcan, “Arama ve kurtarma birimleri, afetlerde her ülkenin can damarıdır. Afet gelmeden önce çalışmalar yapmak ve afet meydana geldikten sonra yaptığımız çalışmalar doğrultusunda ilerlemek can kaybını minimum düzeye indirecektir. Eğitimin personel ve öğrencilerimiz açısından çok faydalı olduğunu belirterek, AFAD ekibine teşekkür etmek istiyorum” dedi.

 

Türkiye’nin afet yönetimi ve acil durumlara ilişkin en yetkin ve yetkili teşkilatın AFAD olduğunu belirten Amasya AFAD Şube Müdürü Burhan Özü, “Deprem anında panik yapılmaması önemlidir. Güvenli bir yer bulup, diz üstü Çök-Kapan-Tutun hareketi ile baş ve boynumuzu korumamız gerekmektedir. Sarsıntı sırasında merdivenlere ya da çıkışlara doğru koşarak binayı terk etmeye çalışmayın. Sarsıntı durduğunda, etrafınıza bakarak çevreniz ve kendi emniyetinizden emin olduktan sonra binayı terk edin. Deprem sonrası için bir afet ve acil durum çantası hazırlayın. Unutmayın acil durum çantasındaki bir paket bisküvi ve 1,5 litre su sizi 72 saat hayatta tutabilir. Meydana gelebilecek afetlerin etkilerini bertaraf etmek ya da en aza indirmenin tek başına AFAD’ın sırtına yüklenemez. Bu konuda gençlerin AFAD Gönüllüsü olmasının son derece önem arz etmektedir. Eğitimimize katılan bütün arkadaşlarımızı AFAD gönüllüsü olmaya davet ediyoruz“ dedi.

Amasya AFAD Mehmet Taşdemir ise konuşmasında; yangın bilgisi ve yangın türleri, tahliye, yangınlara müdahale teknikleri, taşınabilir yangın söndürme cihazı kullanımı, deprem öncesi, sırası ve sonrası ile temel bilgileri anlattı. 

Program sonunda Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Kürkçü ve Genel Sekreter Duran Çuhadar tarafından eğitimcilere katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *