reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
85.112,19 %0.65
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM 'TEDAVİ EDİLMEYEN DİŞ HASTALIKLARI PEK ÇOK ORGANI ETKİLİYOR'

'TEDAVİ EDİLMEYEN DİŞ HASTALIKLARI PEK ÇOK ORGANI ETKİLİYOR'

Merzifon'da faaliyet gösteren Diş Hekimi Kadir Acar, diş ve diş eti sağılının tüm vücut sağlığının temeli oluşturduğunu söyledi.
Acar, ağız sağlığının önemine dikkati çekti.
Toplumun ağız ve diş sağlığı bilinci konusunda iyi durumda olmadığına işaret eden Acar, diş problemi ortaya çıkmadan 6 aylık periyotlarda düzenli kontrolün yapılması gerektiğini kaydetti.
Koruyucu hekimliğin önemini vurgulayan Acar, "Ağız ve diş eti hastalıkları tedavi edilmediği takdirde başta kalp kapakçığı, böbrek ve eklemler olmak üzere vücutta bulunan pek çok organı olumsuz etkiliyor. Sağlığın ağızdan başladığı unutulmaması gerekiyor” dedi.
Ağız ve diş sağlığı bilincinin çocukluk çağından itibaren yerleşmesi gerektiğini vurgulayan Acar, ebeveynlerin küçük yaştan itibaren çocuklara bu bilinci yerleştirmesinin önemine değindi.
Acar, "Günümüzde artık sadece hastaya yapılan tedavinin dışında verilen eğitimler de çok önem kazanmaktadır. Gelen hastalarımızı ağız bakımları konunda bilgilendiriyoruz. Hastaların sadece ağız bakımının dışında tükettiği gıdalar da önemli. Artık diş hekimleri tüketilen gıdalara çok önem veriyor. Kalitesi düşük gıdalar, diş çürümesinin riski de artıyor. Gıdaların kalitesine çok dikkat edilmeli. Avrupa bunlara çok dikkat ediyor ve artık ülkemizde de bunlara çok dikkat etmek gerekiyor" dedi.
Doğru fırçalamanın ağız arkasından başlayarak öne doğru ve iç kısımları da kapsayacak şekilde olması gerektiğini belirten Acar, günde iki kez doğru bir şekilde diş fırçalanması tavsiyesinde bulundu.
Günde en az 2 defa dişlerin fırçalanması gerektiği bilgilerini yenileyen Acar, "Ağız bakımı çok önemlidir. En az 2 defa fırçalama. İnsanlar hekimlerden çok arkadaşlarında bilgi almayı daha çok seviyorlar. Bize başvursalar daha doğru bilgi almış olurlar. En az sabah ve akşam mutlaka dişlerimizi fırçalamalıyız. Gece fırçalamak çok önemli, çünkü sabaha kadar tüketilen gıdalar ağızda ve uzun bir süre orada kaldığında diş çürümelerini arttırıyor. Fırça olmadığı yerde en azından dişimiz ılık suda çalkalamak geçici bir çözüm olabilir" ifadelerini kullandı.
 
"DİŞİMİZLE HERHANGİ BİR CİSMİ KIRMAK ÇOK ZARALIDIR”
 
Acar, dişlerle herhangi bir cismin kırılmaması gerektiğine vurgu yaparak, "Kesinlikle sert cisimleri dişlerimizle kırmamalıyız. Kabuklu yemişleri dişlerimizle kırmamız çok çok yanlış bir davranış. Dişimizde bir problem olmasa da bir problem olmasına neden olabilir. Dişimize ani bir travma yapabilir. Biz dişlerle bir cismin kırılmamasını kesinlikle tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *