Tatlıcıoğlu Nimet Usta, Türk kimliğinin ve mutfağının bir parçası olan baklavayı Merzifon ilçe halkı ile buluşturmaya devam ediyor.
Dede mesleği olan baklava imalatı geleneğini devam ettirdiğini söyleyen Nimetullah Kızılay, “Mardinliyim. Eşim Merzifonludur. Ben de onun vesilesi ile 10 yıl önce Merzifon’a geldim. Asıl mesleğim aşçılıktır. Tatlıcılık ise dede mesleğim. Dedem ve dayılarım Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır’da tatlı imalatı ile uğraşıyorlar. Onlardan almış olduğum bilgi ve tecrübe ile Merzifon’a tatlı üzerine ufak bir dükkân açtım. İsim haklarını da verdiler ve Tatlıcıoğlu Nimet Usta olarak ay önce faaliyete geçtim.”dedi.
Gazetemize yapmış olduğu açıklamalarda tatlı çeşitleri hakkında bilgiler veren Nimetullah Kızılay, “Burma kadayıf, cevizli spesiyal dediğimiz cevizli dürüm kesim baklavamız, sütlü soğuk baklavamız, iri fıstıklı tereyağlı baklavamız, fıstıklı yeşil sarmamız, fıstıklı hasır kadayıfımız, bülbül yuvası tatlımız, haşhaşlı ballı badem tatlı çeşitlerimiz bulunmaktadır. Bir baklavanın olmaz olmaz ikilisi bence fıstık ve tereyağı ikilisidir. Tabi ki glikoz kullanılmayacak. Yanı sıra pancar şekerinin eklenmesi ile çok güzel bir lezzet ortaya çıkıyor.”dedi.
Fiyatlara gelen zamların hem alıcıyı hem de satıcıyı kötü etkilediğini dile getiren Kızılay, “Bu dönemde satışlarımız birazcık sıkıntılı. Her şeye günlük bir zam geliyor. Hatta şöyle bir esprimiz var; fiyatlarımız geçen haftaya göre pahalı olabilir ama önümüzdeki haftaya göre uygundur. Sadece tatlı malzemelerine gelen zamlar değil poşete, kutuya gelen zamlar da fiyatlarımıza ister istemez yansıyor. Fiyatların artması esnafı zor duruma düşürüyor. İnsanlara da bir şeyler diyemiyorsunuz alım gerçekten şu zamanda çok zor. Maalesef yarım kilo tatlı alan vatandaş artık 250 gram, bir kilo alan vatandaşta artık yarım kilo almak zorunda kalıyor. Hatta camdan tezgâha bakıp gidenlerde çok oluyor. Birçoğunu da geri çevirip bir şeyler ikram etmeye çalışıyorum ama bizimde gücümüz maalesef herkese yetmiyor.”ifadelerini kullandı.