reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
85.082,81 %0.652
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Tarhan: Merzifon’da Doğayla İç İçe Olan Bir Çocukluk Dönemi Geçirdim

Tarhan: Merzifon’da Doğayla İç İçe Olan Bir Çocukluk Dönemi Geçirdim

Haberleri

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, çocukluğunun geçtiği Merzifon’u verdiği bir röportajda anlattı.

Merzifon’da doğanın içerisinde 600 metre kare bahçesi olan bir evde dünyaya geldiğini söyleyen Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Ben şirin bir Anadolu kasabasında, Merzifon'da dünyaya geldim ve çocukluğumu burada geçirdim. Evimiz 600 metrekare bahçesi olan etrafı da yeşilliklerle donatılmış orman bölgesi gibi bir evdi. Yani doğanın çok içinde olan bir evde dünyaya geldim ve büyüdüm. Bahçesinde dut, karadut, kızılcık ve elma gibi meyvelerin; hayvan türlerinin olduğu bir evde büyüdük. Arılarımız da vardı. Tavuklar, ördek, kaz da vardı. Yani müthiş bir çocukluk dönemi böyle bir ortamda geçti. İlkokulu Namık Kemal, Ortaokulu Merzifon Ortaokulu'nda okudum. Doğayla iç içe olan bir çocukluk dönemi geçirdim, diyebilirim” dedi.

İlkokul yıllarında en fazla uğrak yerlerinden birisinin İlçe Halk Kütüphanesi olduğunu da söyleyen Tarhan, “İlkokulda Merzifon Halk Kütüphanesi vardı. Saat Kulesi’nin oralarda, eski medresenin olduğu yer diyebiliriz. Oraya okumaya giderdim. Annem yönlendirirdi beni kütüphaneye. İlkokulda kitap okumaya bir teşvik vardı ailemizde. Babam da zaten evde okurdu ve Yahya Kemal'in kitaplarını, şiirlerini okumayı severdi. Kitap okumayla ilgili ailede bir destek ve teşvik vardı diyebilirim. Hatta üniversiteden bir hafta sonu yaz tatiline bir tomar kitapla gelmiştim. Sürekli gittiğim ağacın altına saatlerce kapanıp o kitapları okuyordum. O hâle geldi ki annem, babam benimle şakalaşmaya başlamışlardı. Artık ara ver “altın kurtlanacak” derlerdi… Kuluçkaya mı yattın diyerek şakalaşırlardı benimle” dedi.

KAYNAK: Nurettin Değirmenci
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *