reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
84.731,35 %-0.598
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM SOĞUK ALGINLIĞINA BİTKİSEL ÇÖZÜM

SOĞUK ALGINLIĞINA BİTKİSEL ÇÖZÜM

 

Kış günlerinde soğuk algınlığına yakalanma riskinin arttığına dikkat çeken aktarlar, bitkisel ilaçlarla hastalıkların daha çabuk ve kolay atlatıldığını belirttiler.

Hava değişikliğinin yaşandığı bugünlerde soğuk algınlığı, gribal enfeksiyon, ishal ve kusma gibi hastalıkların arttığına dikkat çeken aktarlar, bitkisel ilaçlarla bu hastalıkların tedavi edilebileceğini söyledi.

Tüketilen yiyecek ve içeceklere dikkat edilmesi gerektiğine değinen aktarlar, yağmur yağarken şebeke suyunun pek içilmemesi, ellerin sık sık yıkanması, meyvelerin çok tüketilmesi ve sağlıklı beslenmeye özen gösterilmesi tavsiyesinde bulundular.

Merzifon Tunus Baharat sahibi Metin Erboğa, mevsimsel hastalıklara yakalanmamak için çeşitli tavsiyelerde bulundu. Vatandaşların, soğuk algınlığı için doktora göründükten sonra aktarlara gelmesinin önemli olduğunu belirten Erboğa, “Özellikle gelen bütün hastalarımıza ve müşterilerimize bitkisel ürünleri evde bulundurmaları gerektiğini söylüyoruz. Hatmin çiçeği, adaçayı ve ıhlamur gibi bitkiler özellikle tüketsinler. Karışık bitkisel çayları hasta olmadan önce keyif çayı olarak tüketsinler. Hasta olduktan sonra çok eziyet çekip gene bitkisel ürünleri kullanmak zorunda kalıyorlar. Astım, bronşit, kuru öksürük ve balgam gibi rahatsızlıklar için bitkisel macunlar tüketilmelidir. Andız pekmezi ve zencefil gibi ürünlerinde faydalarını saymakla bitiremeyiz. Çocukların bağışıklık sistemi için ayrı bitki türleri var onları özellikle hasta olmadan evvel tavsiye ediyoruz” dedi.

Şifalı bitkilerde kök bitkilerin kaynatıldığını, yaprak bitkilerin ise demlendiğini söyleyen Tunus Baharat sahibi Metin Erboğa, öğütülmüş bitkilerin pekmez, bal ya da süte karıştırılarak tüketilmesi gerektiğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *