Merzifon’da kuşburnu yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması için yapılacak olan ön proje çalışması toplantısı, Kaymakam Ali Güldoğan başkanlığında, Kaymakam Adayı Soner Erol’un katılımıyla yapıldı.
Merzifon İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen proje hazırlık bilgilendirme toplantısında; Merzifon İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce kuşburnu üretiminde ki mevcut durum hakkında bilgi verildi. Tokat Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü uzmanlarınca kuşburnu yetiştiriciliği hakkında bilgilendirme yapıldı.
Toplantıya Merzifon da faaliyet gösteren Kuşburnu marmelatı üretici firmaları katıldı. Sorunlarını gündeme taşıyan kuşburnu marmelatı üretici firmaları böyle bir toplantının yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Amasya Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü, Ziraat Odası Başkanı, İlçe Özel İdare Müdürü, İlçe Milli Emlak Şefi ve Orman İşletme Şefliğinden temsilcilerin kurumları ile ilgili görüşlerini bildirdikleri toplantıyla İlçede marka değeri olan Kuşburnu marmelatının hammadde ihtiyacının İlçeden karşılanması için yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi.