reklam
reklam
38,0765 %0.4
43,1822 %1.26
3.960,22 % 2,29
83.862,00 %5.358
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Yağmur ve kar
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM KURAKLIK YAŞANACAK ALANLARDA ÜRÜN DESENİ DEĞİŞTİRİLDİ

KURAKLIK YAŞANACAK ALANLARDA ÜRÜN DESENİ DEĞİŞTİRİLDİ

Vali Mustafa Masatlı, Amasya’da tarım ve hayvancılık sektörleri ile tarımsal sulama konularını değerlendirmek üzere İl ve ilçelerdeki Ziraat Odaları Başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Merzifon Ziraat Odası Başkanı Erkan Aktaş da katıldı.

Vali Mustafa Masatlı toplantının açılışında şunları kaydetti: “İlimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği 2023 hedefleri doğrultusunda her sahada olduğu gibi tarım ve hayvancılık alanında da üstün bir gayretle çalışmaktadır. İlimizdeki en önemli sektörlerden biri de tabii ki tarım sektörüdür. Pandemi dolayısıyla tarım ve sanayi hariç diğer sektörlerde haliyle sıkıntılar yaşandı. Bunun yanında tarım, hayvancılık ve arıcılık gibi önemli sektörler ilimizde belli seviyelere gelmiştir. Amasya tarım alanında ülke genelinde ön sıralarda yer almaktadır. Ayrıca tarımda kapalı sulamaya geçilmesi yönündeki çalışmalar devam etmektedir. Bu yıl 32 milyon TL sulama için kaynak ayrılmış olup, ilimiz genelinde bir önceki yıla göre sulama yatırımlarımızı 8 kat artırtmış bulunuyoruz. Ürün çeşitliliği olarak soğan yerine soya fasulyesi ekimi için ekim alanları belirlenerek destekleme çalışmaları yürütülmektedir. Soya fasulyesini bölgesel destekleme alanı içerisine almak için gayret göstermekteyiz.

Tarım alanında bu yıl kuraklık yaşayacak alanlarda ürün deseni değiştirilmiştir. Mısır ekilişi yarıya indirilip, onun yerine 2.4 milyon TL’lik tohum desteğiyle ayçiçeği ekimi teşvik edilmiştir. Diğer ekilen ürünlerle beraber bu yıl Türkiye’nin en kurak illerinden biri olarak, kuraklığın olumsuz sonuçları minimize edilmeye çalışılmıştır. Ekim ve dikim mevsimi olan sonbahar da üreticilerimize dağıtımı yapılmak üzere 400 bin TL bütçeli Ceviz, 240 bin TL bütçeli Cennet Hurması, 420 bin TL bütçeli Çilek, 65 bin TL bütçeli Amasya Misket Elması, 575 bin TL bütçeli Kiraz, 375 bin TL bütçeli Kuşburnu ve 420 bin TL bütçeli Tritikale üretim projeleri için üreticilerimizden talep toplamaya başlamış bulunmaktayız. Bu süreçte Tarım ve Orman Bakanlığımız üreticilerimize her alanda destek olmakta ve Ülkemiz genelinde tarımda modernizasyonu günden güne arttırmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığındaki hükümetimiz de çiftçilerimizin neye ihtiyacı varsa, hangi proje desteklenmesi gerekiyorsa o konuda gereğini yapmaktadır.” Toplantı katılımcıların talep ve önerilerinin değerlendirilmesiyle sona erdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *