Zübeyde Hanım Kadın Kültür Evi kadınları, el emeği ürünler üretmeye, sergilemeye ve aile ekonomilerine katkı sağlamaya devam ediyor.
Zübeyde Hanım Kadın Kültür Evi faaliyetleri hakkında bilgiler aldığımız Çiğdem Canbul, “Kadın Kültür Evimizde 15 tane bağımsız kadın arkadaşlarımız bulunmaktadır. Bu bağımsız kadın arkadaşlarımız dışarıda sergilerde satış yapan arkadaşlarımızdı. Kadın arkadaşlarımız Başkanımız Alp Kargı’nın yanına giderek kendilerine yer istediler. Kendileri de kadınlarımıza desteklerini esirgemedi ve Zübeyde Hanım Kadın Kültür Evi’nde yer verdi. Bizde onlara ev sahipliği yapıyoruz. Her gün saat sabah 8.00’dan akşam saat 5.00’a kadar açığız. Bu sene 5 tane Halk Eğitim hocası ile eğitim vermeye başladık. Kültür evimizde şu anda yaklaşık 90’a yakın kişiyiz. Pandemi dolayısıyla dönüşümlü olarak yer veriyoruz. Maskesiz giriş olmadan, HES kodu sorgulanmadan, aşısız almayarak ve bu önlemlere dikkat ederek çalıştık” dedi.
Çiğdem Canbul, gazetemize yapmış olduğu açıklamada kadınların el emeği ile yaptıkları bütün ürünleri sergilemeye çalıştıklarını dile getirdi. Canbul, “Kültür evimizin içerisinde çalışma atölyeleri ve satış odası bulunmaktadır. Çalışma atölyelerimizde yapılan ürünleri satış odamızda satışa sunuyoruz. Kadın kültür evi olarak sürekli faaliyet içerisindeyiz. Önemli günlerde medrese parkı önünde, Perşembe pazarının orada bize ayrılan yerlerde kadınlarımızın yaptığı çalışmalar ile sergilerimizi açmaktayız. Yanı sıra kendi binamızın içerisinde de sergilerimizi açıyoruz. Yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler günü için Başkanımız Alp Kargı’nın talimatıyla öğretmenlerimize fular hazırlandı. Gerçekleşecek olan kitap fuarında da Başkanımız bizlere yer verdi. Orada da sergimizi açacağız. Kadın Kültür Evimizde neler yapıyoruz; iğne oyası, el emeği örgüler, kokulu taş yapımı, punch yapımı, dokuma yapımına ve aynı zamanda Heri’ye yer verdik. Halk Eğitim hocalarımızdan da giyim hocamız, iğne oyası hocamız, tığ işi örücüsü hocamız, makrome hocamız ve nakış hocamız var onlarda bu binada kurslarına ve öğrencilerine yer veriyorlar. Kadınlarımızın kendi el emeği ile yaptıkları bütün sergilemeye çalışıyoruz. Özel sipariş alımı da yapıyoruz. Zübeyde Hanım Kadın Kültür Evi olarak sosyal medyada yer alıyoruz. Oradan bize ulaşabiliyorlar. Duyanlar geliyor özel siparişler veriyorlar. Bu sene biraz daha hızlı bir şekilde ilerliyoruz” dedi.
Belediye başkanı Alp Kargı’ya kadınlara verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini sunan Zübeyde Hanım Kadın Kültür Evi sorumlusu Çiğdem Canbul, “Kadın olarak konuşmalıyım ki kadınlar için açılan bir kültür evinin olmasından gurur duyuyorum. İl ve ilçelerimizde kesinlikle olması lazım. Kırsal bir yerleşimde yaşıyoruz ve kadınlarımızın buna ihtiyacı var. Ev hanımları buraya geliyor, muhabbetlerini ediyor, örgüsünü örüyor. Sağladığımız bu imkân kadınlarımıza motivasyonları açısından iyi geliyor. Ayrıyeten sattıkları ürünlerin maddi karşılığı ile evlerine ekmek götürebiliyorlar. İnsanların bence buna çok ihtiyacı var. Böyle yerlerin aslında çoğalmasını şahsen tercih ederim. Burada bulunmaktan da gurur duyuyorum çünkü bu kadınların seslerini birilerinin duyması lazım. Başkanımız Alp Kargı sağ olsun kadınların sesi oldu. Alp Başkanımız aslında her toplumun sesi. Hem manevi konuda hem de maddi konuda da destekleri var. Bence bütün toplumun, kadınlara destek vermeye devam etmeleri gerekiyor. Desteklerin daha da büyümesini ve gelişmesini şahsen istiyorum. Amasya Valiliği ŞÖNİM’ine katıldım. Başkanımız uygun gördü ve oraya gittim. Valilik eşliğinde 3 gün konferans oldu. Kadına şiddetle alakalı bir konferanstı kadın şiddete uğrarsa nereye başvurması gerektiğini öğrendik. Biz bunları öğrenirken tabi ki sadece bizlerle kalmıyor hanımlara o bilgileri burada ben aktarıyorum. Bunla alakalı güzel bir konferansta vermek istiyoruz. Yine bir konferansımız var. Narkotiğin yaptığı anne eğitimli konulu bir konferans var orada da yer alacağım. Oradaki bilgileri alıp buradaki hanımlara aktarmaya çalışıyorum. Aslında her konuda yardımcı oluyoruz” ifadelerini kullandı.