reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
85.151,46 %0.202
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM HERKESİN ÜZERİNE DÜŞENİ YERİNE GETİRMESİ BARIŞ VE HUZURA BÜYÜK KATKI SAĞLAR

HERKESİN ÜZERİNE DÜŞENİ YERİNE GETİRMESİ BARIŞ VE HUZURA BÜYÜK KATKI SAĞLAR

Merzifon Ziraat Odası Başkanı Erkan Aktaş, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ziraat Odası Başkanı Erkan Aktaş mesajında; "Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunca 1948'de kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, Dünya’nın farklı coğrafyalarında yaşayan insanlar tarafından Paris’te aynı masa etrafında toplanarak imza altına alınmıştır. “1948 yılında Farklı dilleri konuşan, farklı kıtalarda yaşayan insanların bu bildiriye imza atmalarının sebebi dilleri, inançları, coğrafyaları farklı olsa da yaşanan savaşların, çekilen acıların ortak olmasıdır.

İnsanlık tarihinin en önemli belgelerinden olan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, yaşam hakkı başta olmak üzere ekonomik, sosyal, hukuki ve siyasi hak ve özgürlükleri güvence altına alan yasal bir teminattır. Dünya genelinde savaşların, işgallerin, kan ve gözyaşının sona ermesi, açlığın, yokluğun, yoksulluğun pençesinde kıvranan insanların, dünyanın dikkatini daha çok çekmesi, her bireyin hak ve özgürlüklerinin sağlanması ve korunması için azami çaba sarf edilmesi gerekmektedir.

İnsanın doğuştan sahip olduğu kişisel hak ve özgürlükleri tanımlanmış ve 10 Aralık her yıl Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaya başlanmasıyla birlikte en yüksek evrensel değer olan insan haklarının ülkemizde korunması ve geliştirilmesi herkesin görevidir. Bireysel ve kurumsal alanda herkesin üzerine düşeni yerine getirmesi, toplumsal barış ve huzura en büyük katkıyı sağlayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü en içten duygularımla kutluyor, toplumumuzda insan hak ve özgürlüklerinin, karşılıklı sevgi ve saygı duygularının daha da pekişmesini temenni ediyorum''.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *