Daha önce ÖSYM tarafından 3 Nisan 2022 tarihinde yapılacağı açıklanan Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavının (MBSTS) Diyanet – Sen olarak girişimler sonucunda 12 Mart 2022 tarihine çekildiğini açıklayan Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Kayıkcı; “ÖSYM tarafından 3 Nisan 2022 tarihinde yapılacağı açıklanan Diyanet İşleri Başkanlığı MBSTS’nin Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle din görevlileri Ramazan ayındaki yoğunlukları nedeniyle tarihin öne çekilmesini istemişti” dedi.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Diyanet –Sen Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Kayıkcı; “Din görevlilerinin bu talebini ÖSYM Başkan Yardımcısı Cengiz Ceylan’ı ziyaret ederek ileten Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir Ramazan ayında din görevlilerinin rutin görevlerinin dışında mukabele, teravih gibi ekstra görevlerle yoğun bir şekilde geçirdiklerini ve bu yoğunluğun girecekleri sınavdaki başarılarını da etkileyeceğini belirterek sınavın öne çekilmesi istemişti.
17 Aralık 2021’de gerçekleşen ziyaret sonrası ÖSYM tarafından bu gün yapılan güncelleme ile Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgililer Seviye Tespit Sınavı tarihi 12 Mart 2022 olarak belirlendi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, ilgi ve alakalarından dolayı ÖSYM Başkan Yardımcımız Sayın Cengiz Ceylan ve emeği geçen herkese sınava girecek Diyanet İşleri Başkanlığı personeli adına şükranlarımı sunuyorum. Sınava girecek tüm kardeşlerimi de başarılar diliyorum” dedi.