2021 yılı Ağustos ayında alınan İl Genel Meclisi karar özetlerini Meclis Başkanı Zeki Erarslan açıkladı.
Amasya İl Genel Meclis Başkanı Zeki Erarslan, Ağustos ayı meclis karar özetlerini açıkladı.
Erarslan açıklamasında; “133. İl Genel Meclis Üyeleri Mesut Ünal ile Duran Yeter tarafından müşterek imzalarıyla Meclis Başkanlığına verilen 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 13. Maddesi gereğince gündeme 04.06.2021 tarihli yazılı önerge doğrultusunda; “Meclisimizce verilen önergelerin takip edilmesi maksadıyla önergeleri takip komisyonu kurulmasıyla ilgili İl Genel Meclisince alınan 04.06.2021 tarih ve 122 sayılı kararı Valilik Makamı İdare ve Denetim Müdürlüğünün 21.06.2021 tarih ve 4492 sayılı yazısı ile gönderilen kararın geri çekilmesine karar verildi.
İl Genel Meclis Üyeleri H.Basri İnan -Recep Şen ve Ahmet Karaduman tarafından müşterek imzalarıyla Meclis Başkanlığına verilen 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 13. Maddesi gereğince gündeme 07.06.2021 tarihli müşterek imzalı yazılı önerge doğrultusunda; İl Genel Meclisince alınan
07.06.2021 tarih ve 127 sayılı kararı Valilik Makamı İdare ve Denetim Müdürlüğünün 21.06.2021 tarih ve 4492 sayılı yazısı ile geri gönderilen kararın geri çekilmesine karar verildi.
İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Karaçam’ın imzasıyla Meclis Başkanlığına verilen 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 13. Maddesi gereğince gündeme 07.06.2021 tarihli müşterek imzalı yazılı önerge doğrultusunda; İl Genel Meclisince alınan 07.06.2021 tarih ve 131 sayılı kararı Valilik Makamı
İdare ve Denetim Müdürlüğünün 21.06.2021 tarih ve 4492 sayılı yazısı ile geri gönderilen kararın geri çekilmesine karar verildi.
İlimiz Suluova ilçesine bağlı Saygılı köyü sınırları içerisinde yapılaşmaya entegre çalışma prensibi dahilinde Tarımsal Amaçlı Gübre ve Paketleme” fonksiyonun da eklenmesiyle ilgili yapılaşma ve yapı yüksekliği değerlerinin de değiştirilmesi amaçlı hazırlanan uygulama İmar Planı değişikliği incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık ile Enerji ve Doğal Kaynaklar komisyonlarına havale edilmesine karar verildi.
İl Genel Meclis Üyesi Cemal Beyaz’ın 01.06.2021 tarihli yazılı önergesi doğrultusunda; İlimiz Merkez ve ilçelerine bağlı köylerde yangın çıkması halinde birçok zararların oluştuğu tespit edilmiş olup, mağduriyetlerin giderilmesi için köylerimize yangın vanası konulmasına karar verildi.
İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Kürkçü, Ahmet Öz ve Hasan Basri İnan’ın 01.06.2021 tarihli yazılı önergesi doğrultusunda; İlimiz Merkez ilçeye bağlı İlgazi- Ortaköy- Sıracevizler- Bağlıca- Boğaköy mevkilerinde meydana gelen sel ve dolu afatından dolayı zarar gören yol ve menfezlerin tespit edilerek İl Özel İdaresi araç ve gereçleri ile zarar gören kısımlarda çalışmaların yapılmasına, kapanın menfezlerin açılmasına, bütçe imkanları doğrultusunda gerekli bakım ve onarımın yapılmasına karar verildi.
İl Genel Meclis Üyeleri H.Basri İnan ile Recep Şen tarafından müşterek imzalarıyla Meclis Başkanlığına verilen 07.06.2021 tarihli yazılı önerge doğrultusunda; İlimiz Suluova İlçesine bağlı Seyfe köyünde köy girişinde trafiği engelleyen kayalıkların kazalara sebebiyet vermemesi için yolun büyütülmesine karar verildi.
İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Karaduman- Ömer Erkek ve Recep Şen tarafından müşterek imzalarıyla Meclis Başkanlığına verilen 07.06.2021 tarihli yazılı önerge doğrultusunda; Suluova ilçemizi Hava Limanına bağlayan Merzifon sınırları içerisinde bulunan yolun bozuk olduğundan. asfaltlanmasına karar verildi.
İl Genel Meclis Üyeleri Cahit Çelik ile Deniz Sümer’in vermiş oldukları 05.08.2021 tarihli müşterek imzalı önerge incelenmek üzere Plan Bütçe ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarına havale edilmesine karar verildi.
İl Genel Meclis Üyeleri Ömer Altunay ile Deniz Sümer’in vermiş oldukları 05.08.2021 tarihli müşterek imzalı önerge incelenmek üzere Plan Bütçe- Yol ve Ulaşım Hizmetler ile Göletler ve Su Ürünleri Komisyonlarına havale edilmesine karar verildi.
İl Genel Meclis Üyeleri Ömer Erkek ile Deniz Sümer’in vermiş oldukları 05.08.2021 tarihli müşterek imzalı önerge incelenmek üzere Plan Bütçe ile Göletler ve Su Ürünleri Komisyonlarına havale edilmesine karar verildi.
İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Karaduman’ın imzasıyla Meclis Başkanlığına verilen 07.06.2021 tarihli yazılı önerge doğrultusunda; Merzifon İlçemize bağlı Selimiye köyünde su kaynağı bulunan dere yatağı üzerinde gölet yapılmasına karar verildi.
İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin Karaçam’ın imzasıyla Meclis Başkanlığına verilen 07.06.2021 tarihli yazılı önergesi doğrultusunda; Hamamözü ilçesi Göçeri köyüne gölet yapılması 2022 yılı bütçesinden değerlendirilmesine karar verildi” dedi.