reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
85.106,72 %0.773
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAK İNSANLIK GÖREVİ

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAK İNSANLIK GÖREVİ

Diyanet-Sen Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Kayıkcı, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında; “Engelli kardeşlerimizin hayata daha kuvvetli tutunması, her alanda kendilerini geliştirip yaşama sevinçlerini kaybetmemeleri için hepimizin üzerine düşen büyük sorumluluklar vardır” dedi.

Engelli bireylere sahip çıkmanın insanlık görevi olduğunun da altını çizen Diyanet-Sen Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Kayıkcı, “Peygamber Efendimiz (sav)  şöyle buyuruyor: "Gözleri görmeyen birine yol göstermek sadakadır. Sağır ve dilsiz durumdaki kişilerin dertlerini anlatmalarına yardımcı olman da bir sadakadır."

Engelli kardeşlerimize sahip çıkmak bir insanlık görevidir. Toplumun aktif bireyleri olarak gördüğümüz engelli kardeşlerimizin daima yanında olmalıyız.  Herkesin engelli adayı olduğunun bilinciyle öncelikle kişiyi engelli konumuna düşürecek nedenlerin önlenmesi için gereken tedbirlerin alınması hepimizin görevidir.

Engelli kardeşlerimizin hayatın her alanında, kimseye muhtaç olmadan, hayatlarını sürdürebilmeleri en temel insan hakkıdır. Engelli olmak bireysel bir sorun olmayıp sosyal boyutlarıyla herkesi yakından ilgilendiren ve ancak tüm bireylerin ortak çabası ile çözülebilecek bir sorundur. Engelli vatandaşlarımıza farklılıklarını hissettirmeden normal hayat standardını temin etmek ancak toplumsal duyarlılıkla mümkündür.

Bu duygu ve düşüncelerle engelli kardeşlerimize, aileleri ve sosyal çevreleriyle sağlıklı, mutlu bir yaşam diliyorum. Rabbim yar ve yardımcıları olsun” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *