reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
84.458,19 %-1.011
AMASYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM DİYANET-SEN ‘GÖNENLİ MEHMET EFENDİ’Yİ ANDI

DİYANET-SEN ‘GÖNENLİ MEHMET EFENDİ’Yİ ANDI

Merzifon Diyanet-Sen İlçe Başkanı Hüseyin Kayıkcı, Gönenli Mehmet Efendi’nin ahirete intikal edişinin 30’ncu yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Sultan Ahmet Camii’nde 28 yıl imamlık yapan Mehmet Öğütçü’nün ölüm yıldönümü ile ilgili bir mesaj yayımlayan Diyanet-Sen Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Kayıkcı, “Sultanahmet Camii'nde 28 yıl İmamlık yapan, halktan topladığı yardımlarla binlerce talebenin ihtiyacını gidererek yetişmelerini sağlayan Reîs-ül Kurra Mehmet Öğütçü nâm-ı diğer Gönenli Mehmet Hocaefendi'yi vefatının 30'ncu yıldönümü (2 Ocak 1991)'nde rahmetle anıyoruz.

Aslen Kırımlı olan Mehmet Efendi, Gönen'de doğdu. Hıfzını tamamladıktan sonra İstanbul'a gitti. 1925'te Serezli Ahmed Şükrü Efendi'den kıraat ilminden icâzet aldı. İmam-Hatip Mektebi'ni 1927'de bitirdi.

İlk görevine Gönen Merkez Camii imam-hatibi olarak başladı. (1930) Askerliğinden sonra İstanbul'da Hacı Kaftanî, Dülgerzâde ve Hacı Hasan camileriyle Sultan Ahmed Camii'nde görev yaptı.

Bu sırada reîsülkurrâlık görevini de üstlendi. Resmî görevinin yanında Gönenli Hoca'nın örgün ve yaygın eğitim hizmetleri Kur'an kurslarında fahrî öğretmenlik ve fahrî vâizliktir.

Vaazlarına güzel sesiyle Kur'ân-ı Kerîm okuyarak başlar, ilâhi ve kasidelerle cemaati coşturur, ardından dinleyicilerin dikkatini çekecek şekilde etkili ve slogan mahiyetindeki cümlelerle kısa konuşmasını yapardı. Kur'ân-ı Kerîm ve dinî bilgiler öğreterek binlerce talebe yetiştirmiştir.

Gönenli Hoca’nın hiçbir tarikata intisabı yoktu. Bütün ömrünü hayır hizmetlerine sarf etmiş, başta Kızılay ve Yeşilay olmak üzere yetişebildiği her çeşit hayır kurumuyla yakından ilgilenmiş, 2 Ocak 1991'de vefat etmiştir.

Cenaze namazı Fatih Camii’nde kılınarak, Edirnekapı Sakızağacı şehit­liğine defnedilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *