reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
85.267,53 %0.988
AMASYA
00:00:00
Yatsı vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM DESTEKLEME BAŞVURU DÖNEMİ UYGULAMA REHBERİ YAYINLANDI

DESTEKLEME BAŞVURU DÖNEMİ UYGULAMA REHBERİ YAYINLANDI

 

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesine ilişkin Tarım ve Orman Amasya İl Müdürü Hayrullah Göktekin açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Amasya İl Müdürü Hayrullah Göktekin konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında; "Bakanlığımızca bugüne kadar çiftçi ve yatırımcılarımızın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, tabandan tavana doğru yaklaşımla katılımcılığı sağlayan, yerel kapasiteyi ve örgütlenmeyi geliştiren, istihdam yaratma potansiyeli olan, üretici gelirlerini artıran ve çeşitlendiren, tarıma dayalı küçük ve orta ölçekli sanayinin gelişmesini ve yaygınlaşmasını esas alan projeler ile üretime yönelik makine ekipman alımı projeleri desteklenmiştir.  

        

 

Bu projelerin 2021-2025 yılları arasında devam etmesine yönelik olarak, 27/7/2020 tarihli ve 2800 sayılı Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 2800 sayılı Karar kapsamında 81 ilde ekonomik yatırımlar ve kırsal ekonomik altyapı yatırımlarına yönelik proje konularının desteklenmesi öngörülmüştür.

Çiftçi ve yatırımcılarımızın Ekonomik Yatırım projelerinden;

Tarımsal Ürünlerin İşlenmesi, Kurutulması, Dondurulması, Paketlenmesi ve Depolanması

Tarımsal Üretime Yönelik Sabit Yatırımlar

Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kullanımına İlişkin Yatırımlar

Su Ürünleri Yetiştiriciliğine Yönelik Yatırımlar

Hayvansal ve Bitkisel Orijinli Gübre İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanması konuları desteklenecektir.

Ekonomik Yatırım konularında hibeye esas proje tutarı yeni tesis başvurularında 3.500.000 TL, tamamlama başvurularında 2.500.000 TL, kapasite artırımı ile teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon olan başvurularda 2.000.000 TL üst limitini geçmeyecek olup, proje tutarı alt limiti 250.000 TL'dir. Bu limitin altındaki başvurular kabul edilmeyecektir.

Ekonomik Yatırım proje başvuruları 31.10.2021 tarihinde başlayıp 21.01.2022 tarihi saat 23:59'da sona erecektir.

Çiftçi ve yatırımcılarımızın Altyapı Yatırım projelerinden ise;

A iş planı kapsamında;

Makine-ekipman alımları,

B iş planı kapsamında;

Aile işletmeciliği faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri,

Arıcılık ve arı ürünlerine yönelik yatırımlar,

Bilişim sistemleri ve eğitimi (Akıllı tarım sistemleri),

El sanatları ve katma değerli ürünler,

İpekböceği yetiştiriciliği,

Su ürünleri yetiştiriciliği,

Tarımsal amaçlı kooperatif ve birlikler için birincil ve ikincil üretim yatırımlarını kapsayan elektrikli olmayan traktörler ve biçerdöverler hariç makine parkları,

Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konuları desteklenecektir.

Çiftçi ve yatırımcılarımız A iş planı kapsamında 0 - 40.000 TL ve 40.001 - 300.000 TL arasında bütçelendirilen makine - ekipman için proje başvurusunda bulunulabileceklerdir.

B iş planı kapsamında ise hibeye esas proje tutarı alt limiti 20.000 TL'dir. Bu limitin altındaki başvurular kabul edilmeyecek olup, üst limit 600.000 TL'dir.

Altyapı Yatırım proje başvuruları ise 31.10.2021 tarihinde başlayıp 17.12.2021 tarihi saat 23:59'da sona erecektir.

Yapılacak tüm yatırımların çiftçilerimize, yatırımcılarımıza, ilimiz ve ülkemiz tarımına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *