Amasya Orman Bölge Müdürlüğü Fidanlık Müdürlüğünce 2021 yılında Fidan, tohum ve süs bitkisi üretim gerçekleşmelerinin değerlendirmesi yapılarak 2022 iş programı doğrultusunda başlatılan çalışmalar ve yıl içeresinde izlenilecek yol haritası belirlendi.
2021 yılında olduğu gibi 2022 yılı iş programları doğrultusunda yürütülecek fidan üretim çalışmalarının yüzde 100 gerçekleşmesi için Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu tarafından Samsun Fidanlık Müdürlüğü ziyaret edilerek brifing alındı.
Bölge Müdürü Halil Oflu Bölge Müdür Yardımcıları Gültekin Şenlikoğlu, Rıdvan Kalelioğlu beraberliğinde Samsun’a gelişlerinde Fidanlık Müdürü Ahmet Ulukan ve teknik ekip tarafından karşılanarak 2021 gerçekleşmelerini ve 2022 yılı iş programını ve planlarıyla ilgili toplantı gerçekleştirildi.
Fidanlık Müdürü Ahmet Ulukan tarafından yapılan genel bir bilgilendirmenin ardından Fidanlık Müdürlük merkezinde ve bağlı Fidanlık Şeflikleri tarafından şeflik bazında yapılan hazırlıklar ve yıllık programların yürütülmesinde izlenecek yol haritası sunu eşliğinde anlatıldı.
Toplantının sonunda Bölge Müdürü Halil Oflu tarafından 2020 yılı programında belirlenen hedeflere ulaşılması nedeniyle başarıya katkısı olan personele teşekkür belgeleri verildi.
Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu burada yaptığı konuşmada; “Fidanlık Müdürlüğümüz ormancılık faaliyetlerimiz açısından değerlerimizde damarlarımızda dolaşan kanımız gibidir.
Fidanlıklarımızda korunan tohumlar, üretilen fidanlar ağaçlandırma, fidanlama, tohumlama çalışmalarımız için hayati önem taşımaktadır.
Fidanlıklarımızda Üretmeye Dağlarımızda yeşertmeye devam ediyoruz.
Fidanlıklarımız; Tüplü, tüpsüz fidan yetiştirilmesinde, tohum üretiminde, gelir getirici tür fidanların yetiştirilmesinde, aşılamasında, bölge talepleri için süs bitkisi yetiştiriciliğinde bölgemiz için çok büyük öneme sahiptir.
Fidanlık Müdürlüğümüzde 2021 yılında 7 milyon fidan üretildi. Halkımıza ücretsiz olarak 1 milyon fidan dağıtımı yapıldı.
Bölge ormanlarında yetişen ağaçların tohumlarını tohum gen bankamızda koruyor, üretiyor ve dağlarımızda yeşermesini sağlıyoruz.
Bölge ormanlarımızda doğal olarak yetişen meyve veren yabani türleri aşılayarak varlığını sürdürmesine ve çoğalmasına; bu türlerle beslenen yaban hayatının devamına ekosistemin gelişimine yardımcı oluyoruz.
2021 yılı bölgemiz ormancılığı, programlarımızın gerçekleşmesi ve başarısı açısından başarılı bir yıl oldu.
2021 yılında olduğu gibi 2022 yılında da programlarımızı %100 olarak gerçekleştirdik. Bizleri bu başarıya ulaştıran tüm personelimize teşekkür ediyorum.
Teşkilatımız ve bölgemiz bizlerden güzel hizmetlerimizin devamını bekliyor. Tüm ekip arkadaşlarımıza güveniyor, 2022 yılının hepimiz için sağlıklı huzurlu, mutlu başarılı ve bereketli bir yıl olmasını diliyorum” dedi