reklam
reklam
38,1295 %0.08
43,3176 %0.62
3.961,41 % 0,16
83.899,03 %-0.806
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Hafif yağmur
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Amasya’da Mavi Balonlarla Otizme Farkındalık

Amasya’da Mavi Balonlarla Otizme Farkındalık

Otizme farkındalık oluşturmak amacıyla Amasya’da özel bir etkinlik düzenlendi. Detaylar haberimizde!

Haberleri

Amasya'da 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Amasya Valisi Önder Bakan ve eşi Elif Bakan, Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlenen programa katılarak, özel bireylerle birlikte mavi balonlar uçurdu. Etkinlikte hem duygusal anlar yaşandı hem de otizme dikkat çekilerek farkındalık oluşturuldu.

Amasya Valiliği himayesinde gerçekleştirilen program, otizmli bireylerin topluma kazandırılması, sosyal hayatta daha fazla yer almaları ve toplumda farkındalık bilincinin artırılması amacıyla düzenlendi. Mavi renk, dünya genelinde otizmi simgeleyen renk olarak bilinirken, etkinlikte gökyüzüne bırakılan mavi balonlar bu anlamın sembolü oldu.

Vali Bakan’dan Anlamlı Mesaj: “Otizmin Farkındayız, Onların Yanındayız”

Etkinlikte konuşma yapan Amasya Valisi Önder Bakan, otizmin bir eksiklik değil, farklılık olduğunu vurgulayarak, “Otizmli bireylerimizin sosyal yaşamda daha fazla yer alması için hep birlikte mücadele etmeliyiz.

Onların yaşamlarını kolaylaştırmak ve toplumsal duyarlılığı artırmak hepimizin görevi. Otizmin farkındayız, onların yanındayız” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe kamu kurumları temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, eğitimciler ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Özellikle otizmli çocukların aileleri, düzenlenen programdan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Toplumsal Duyarlılık Vurgusu Öne Çıktı

Yavuz Selim Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte ayrıca otizm hakkında bilgilendirici broşürler dağıtıldı, özel bireylerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi. Aileler, çocuklarıyla birlikte etkinlik alanında gönüllerince vakit geçirdi. Mavi balonların gökyüzüyle buluşması ise etkinliğe anlam katan en özel anlardan biri oldu.

Dünya genelinde her yıl 2 Nisan tarihinde kutlanan Dünya Otizm Farkındalık Günü, otizm spektrum bozukluğuna sahip bireylerin toplumsal kabulünü artırmayı ve onların yaşam kalitesini iyileştirmeyi hedefliyor. Amasya’da gerçekleştirilen bu etkinlik, bu hedef doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendirildi.
 

KAYNAK: Büşra Nur Ertilal
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *