reklam
reklam
38,2064 %0.27
44,0772 %1.31
4.213,00 % 3,34
87.661,98 %3.715
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Don Zararına Yerinde İnceleme

Don Zararına Yerinde İnceleme

Hamamözü Kaymakamı Büşra Erdoğan, Damladere köyünde zirai don nedeniyle zarar gören arazilerde incelemelerde bulundu. Detaylar haberimizde...

Hamamözü Kaymakamı Büşra Erdoğan, ilçeye bağlı Damladere köyünü ziyaret ederek zirai don afetinden etkilenen tarım arazilerinde incelemelerde bulundu. Dondan zarar gören çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ileten Kaymakam Erdoğan’a, ilçe protokolü de eşlik etti.

Hamamözü’nde etkili olan soğuk hava ve ani sıcaklık düşüşleri, birçok tarım arazisinde ciddi zararlara yol açtı. Özellikle meyve bahçeleri ve bazı sebze üretim alanlarında yaşanan zirai don, çiftçileri mağdur etti. Yaşanan bu afetin ardından devlet yetkilileri, sahaya inerek hasar gören bölgelerde incelemelerde bulunuyor.

Hamamözü Kaymakamı Büşra Erdoğan da bu kapsamda Damladere köyünü ziyaret etti. Ziyaret sırasında çiftçilerin dertlerini dinleyen Erdoğan, zarar gören arazileri gezerek yerinde incelemelerde bulundu. Kaymakam Erdoğan’a İlçe Tarım Müdürü Mahmut Selçuk, İlçe Özel İdare Müdürü Oğuz Kiraz, İlçe Jandarma Komutan Vekili Murat Karakülah ve İlçe Emniyet Amiri Burak Çimen eşlik etti.

“Çiftçimizin Yanındayız”

Ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, çiftçilere destek mesajı veren Kaymakam Erdoğan, “Damladere köyümüzdeki üreticilerimizin yaşadığı don afetini yerinde görmek ve geçmiş olsun dileklerimizi iletmek üzere buradayız. Üreticimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Devletimizin tüm imkanlarıyla çiftçimizin mağduriyetini gidermek için gerekli adımlar atılacaktır” dedi.

İlçe Tarım Müdürü Mahmut Selçuk da köyde yürütülen hasar tespit çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını ve hazırlanan raporların ilgili makamlara iletileceğini belirtti. Selçuk, “Çiftçilerimizin mağduriyetini en aza indirmek için gerekli süreçleri hızla başlattık” ifadelerini kullandı.

Ziyaretten memnuniyet duyan Damladere köyü sakinleri ve üreticiler, devlet yetkililerinin ilgisinin kendilerini moral olarak güçlendirdiğini söyledi. Çiftçiler, Kaymakam Erdoğan ve ekibine teşekkür ederek, bu tür desteklerin üretime olan inançlarını artırdığını dile getirdi.
 

KAYNAK: Alperen Güley
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *