Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, günümüzde kentlerin sadece yaşanabilir olmasının yeterli olmadığını aynı zamanda cazibe merkezlerine dönüşmesi gerektiğini belirterek, Amasya'nın doğal değerleriyle cazibe merkezi olmaya aday şehirler arasında olduğunu söyledi.
Sarı, 'Amasya'yı Türkiye'nin cazibe merkezine dönüştürmemizin önünde hiçbir engel yok. Şehrimizin içinde barındırdığı değerlerle Amasya'yı Türkiye'nin cazibe merkezi yaparken dünyanın da dikkatini çeken bir şehir haline dönüştürmek için yola çıktık. Hedeflerimiz büyük. Amasya halkı da büyük hedeflere odaklanmış bir şehir istiyor. Amasya'nın yarınları umut dolu. Halkımızda bu umudun ortağı. El ele, gönül gönüle ve güçlü belediyecilik ile Amasya'nın her bir köşesinde şehir canlılığı yaşayacak." dedi.
Başkan Sarı, "Halkımızın teveccühüyle göreve başladığımız ilk günden beri projelerimizi gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Nüfusu her geçen gün artan, ekonomisi büyüyen, iş olanakları artan, belediyecilik yatırımları ile çevre şehirler tarafından gıpta ile izlenen Amasya'yı marka şehir yapmaya kararlıyız. Amasya'nın doğal gelişimine entegre ederek hazırladığımız projelerimizin birçoğuna başladık, bazılarını bitirdik. Planlama aşamasında olan projelerimizi de önümüzdeki süreçte hayata geçireceğiz. Projelerimizi gerçekleştirirken çevreye ve doğaya saygılı davranmaya önem gösteriyoruz. Çevre odaklı projelerimizle hem geleceğimizi inşa ediyor hem de gelecek nesillere yaşanabilir bir şehir bırakmaya gayret ediyoruz." dedi.
"Çevreyi ve doğayı önemsiyoruz" diyen Başkan Mehmet Sarı, Kale yolunda başlattığımız proje ile sosyal yaşam projelerine örnek gösterilecek özel bir yatırım olduğunu ifade ederek, “Amasya’nın özel mekanlarından olan kale yolunun doğal güzelliklerine yeni güzellikler katmak adına başlattığımız proje hayat buldu ve halkımız buradaki cafeler ile tanıştı' dedi.