reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
85.112,19 %0.65
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM AMASYA BELEDİYESİ’NDEN YAŞLILARA ÖZEL HÜRMET

AMASYA BELEDİYESİ’NDEN YAŞLILARA ÖZEL HÜRMET

Amasya Belediyesinin sosyal projeleri arasında yer alan ve geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan, Hilal Çorba İkram Evi’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Lokanta tarzında temiz, düzenli bir şekilde, 65 yaş ve üzeri vatandaşlara ücretsiz hizmet veren, Hilal Çorba İkram Evi’nde, vatandaşlar hem ikramlardan faydalanıyor, hem de sosyalleşiyor.

Çorba evinden, maddi şartlar gözetmeksizin bütün yaşılar, her gün 08:30-16:30 saatleri arasında yararlanabiliyor.

  Her gün yüzlerce kişiyi ağırlayan çorba ikram evi, sınırsız çay hizmeti, pırıl, pırıl ortamı, deneyimli aşçı kadrosuyla, vatandaşın beğenisini topluyor.

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, vatandaş odaklı hizmet vermeye devam edeceklerini ifade ederek,

“Kutsal kitabımız Kuran’ı Kerim’de Cenabı Allah bize şöyle sesleniyor: ‘Anne ya da babanızdan birisi ya da her ikisi sizin yanınızda yaşlanırlarsa onlara öf bile demeyin.” Yasin Süresi’nde de insanların bir bebek olarak dünyaya geldikleri, daha sonra çocuk olarak yaşamını sürdürdükleri, gelişip büyüdükleri, sonra yine tekrar çocukluğa döndükleri ifade ediliyor. Büyüklere hürmet edilmesi gerektiği hususunun altı Kuran’ı Kerim’de sürekli çizilmektedir. Peygamber Efendimiz (SAV);  ‘Cennet annelerin ayaklarının altındadır’ demiştir. Bütün bunlardan şunu anlıyoruz; bereket büyüklerle birliktedir” diye konuştu.

“BU DÜNYA EKME, BİÇME DÜNYASIDIR”

Başkan Sarı, yaşlılara hürmet konusunda ise gençlere şunları söyledi:

“Bir yavruyu dünyaya getiren anne, yavrusuna nasıl şefkat gösteriyorsa yaşlandığı zaman da o yavru;  annem ve babam bana bebekliğimde böyle hürmet etmişlerdi ben de yaşlandıklarında elimde tuttukları gibi onların elinden tutmalıyım, demeli. Yaşlandığımızda bize nasıl davranılmasını istiyorsak anne ve babalarımıza o şekilde muamele edelim. Çünkü bu dünya ekme ve biçme dünyasıdır. Bugün kim ne ekerse yarın onu hasat edecektir.”

“Paylaşmak bizim kültürümüzün bir parçasıdır ”

 “Paylaşmak bizim kültürümüzün bir parçasıdır ”diyen Başkan Sarı, “Yerel yönetimler olarak bizlerin de üzerine düşen birçok görev vazifeleri var. Bizim Belediyecilik anlayışımız sadece yol yapmak kaldırım yapmaktan ibaret olmadığının farkındayız. Biz İlkeli Duruş, Ortak Akıl Şeffaf Belediyecilik anlayışıyla yola çıktık. Vatandaşlarımızın her daim yanında olmaya çalışıyoruz. Allah’ın sizi hangi işlerle istihdam ettiğine bak. Siz yaşlılara hürmet eden kurumların içerisinde çalışıyorsunuz. İyi bir işte çalışıyorsunuz. Bu hadisten baktığımız zaman Allah’ın sizi gerçekten çok sevdiği muhakkak. Bu sevginin farkında olun ve daha fazla gönül almaya, daha fazla kalp yapmaya, daha fazla dua almaya devam edin. Çalışanlar olarak büyüklere hürmette kusur etmemeniz lazım. Her büyüğümüz annemizdir, babamızdır. Meseleye o gözle bakmak lazım. Sakın ha unutmayın yaşlıların yufka yürekleri vardır. O yufka yüreklerin duası insanları alır uçurur.”

Çorba ikramından çok memnun kaldıklarını belirten vatandaşlar Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya teşekkür ettiler.

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *