Eğitim Bir Sen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı, “6. Dönem Toplu Sözleşme süreci, genelde ve hizmet kollarında imzaların atılmasıyla tamamlandı” dedi.
Camcı, “Memurları ve memur emeklilerini ilgilendiren 6.Dönem Toplu Sözleşme, genelde ve 11 hizmet kolunda mutabakatla sonuçlandı. Memur maaşlarında 2022 yılı için yüzde 5+7, 2023 yılı için ise yüzde 8+6 olmak üzere iki yıl için toplamda yüzde 26 oranında bir artış gerçekleşecek. Oransal zammın yanı sıra birçok yeni kazanım üzerinde de mutabakata vardık.
3600 ek gösterge ve sözleşmelilerle ilgili önemli kararlar aldık. Ek gösterge ve sözleşmelilere kadro çalışması 2022’de tamamlanacak.
Toplu Sözleşme İkramiyesini 400 TL’ye çıkardık, iki yılda üç kata yakın bir artış yapılmasını sağladık.
Eğitim-öğretim ve bilim hizmet koluna ilişkin 6. Dönem Toplu Sözleşme’de elde ettiğimiz kazanımlar
Sınıf öğretmenlerine, okul öncesi öğretmenlerine ve atölye şefliği görevi verilen öğretmenlere haftalık ilave 2 saat ek ders ücreti ödenmesini sağladık. Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri ile bölüm, atölye ve laboratuvar şefliği görevi verilen öğretmenlere, danışman öğretmenlik/sınıf veya şube sorumluluğu karşılığı haftada 2 saat ek ders ücreti ödenmesini sağladık.
Müdür ve müdür başyardımcılarına ilave ek ders ücreti artışı sağladık
Yönetim görevi karşılığında haftalık 20 saat ek ders ücreti alan müdür ve müdür başyardımcılarının ilave ek ders ücretini 4 saatten 5 saate çıkarttık
Öğretmenevi yöneticilerinin aylık karşılığı ek ders ücretlerinde artış sağladık.
Öğretmenevi ve akşam sanat okulu yöneticilerine yönetim görevi karşılığı ödenmekte olan ek ders ücretinin haftada 4 saat artırımlı ödenmesini sağladık.
Yaygın eğitim kurumlarında nöbet ücreti ödenmesini sağladık
Halk eğitim merkezleri ve olgunlaştırma enstitülerinde görev yapan yöneticilere ve öğretmenlere nöbet görevi karşılığı haftada 3 saat ek ders ücreti ödenmesini sağladık.
RAM’larda görev alan özel eğitim öğretmenlerinin ek ders ücretlerinin 18 saate çıkarılmasını sağladık
Rehberlik ve araştırma merkezlerinde görev yapan özel eğitim alan öğretmenlerinin ek ders ücretlerinin haftada 15 saatten 18 saate çıkarılmasını sağladık.
Geliştirme ödeneğinin 2022 ve 2023 yıllarında da devamını sağladık
Üniversitelerin fiilen eğitim-öğretim faaliyetine başladığı tarihi takip eden ay başından itibaren on beşinci yılın sonunda (15.12.2015 tarihinde) sona ermesi gereken ancak toplu sözleşme kazanımlarımız sayesinde uygulaması 31.12.2021 tarihine kadar uzatılan geliştirme ödeneği, 2022 ve 2023 yıllarında da ödenmeye devam edecektir.
Öğretim yılına hazırlık ödeneğinde artış sağladık
Eğitim-öğretim yılına hazırlık ödeneğini 2022 yılı için 1.325 TL’ye, 2023 yılı için 1.400 TL’ye çıkardık.
Belletmenlere ilave ek ders ücreti artışı sağladık
24 saat süreyle nöbet tutan belletmenlere ödenen 2 saatlik ek ders ücretini 4 saate çıkartarak belletici öğretmenlere ve gece nöbet tutanlara ilave artış sağladık.
Belletmenlerin aylık ücret sınırında artış sağladık
Nöbet tutan belletmen öğretmenlerin aylık ders ücreti sınırının 56 saatten 64 saate çıkarılmasını sağladık. Bunlar gibi birçok kazanımı eğitimcilerimiz için kazandık.” Diye konuştu.