reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
84.458,19 %-1.011
AMASYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GENEL Dünya genelinde bu yıl 94 gazeteci öldürüldü

Dünya genelinde bu yıl 94 gazeteci öldürüldü

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) tarafından yapılan açıklamada, dünya genelinde bu yıl 68'i Gazze ve İsrail'deki çatışmalarda olmak üzere en az 94 gazetecinin öldürüldüğü belirtildi.

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) tarafından yapılan açıklamada, dünya genelinde bu yıl 68'i Gazze ve İsrail'deki çatışmalarda olmak üzere en az 94 gazetecinin öldürüldüğü belirtildi.

Dünya çapında gazetecileri temsil eden Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ), bu yıl öldürülen gazetecilerin sayısını açıkladı. Federasyon tarafından yayınlanan raporda görev başında öldürülen gazeteci sayısının endişe verici olduğu ifade edilerek, 2023 yılının 30 yıldan fazla bir süredir çatışmalarda ölen gazeteci sayısının en fazla olduğu yıl olduğu belirtildi. Gazeteciler Federasyonu, bu yıl şu ana kadar 9'u kadın 94 gazeteci ve medya çalışanının öldürüldüğünü, en az 393 gazetecinin gözaltına alındığını veya tutuklandığını açıkladı.

Gazze'de günde birden fazla gazeteci ölüyor

Raporda belirtilen gazetecilerden 68'inin Gazze Şeridi ve İsrail'deki çatışmalarda öldürüldüğü, bu verinin bu yıl öldürülen gazeteci sayısının yüzde 72'isini oluşturduğu vurgulandı. Gazze'de 7 Ekim'den bu yana günde birden fazla gazetecinin hayatını kaybettiği vurgulanan raporda, "Gazze'deki savaş, IFJ'nin 1990'da görev sırasında öldürülen gazetecilerin sayısını kayıt altına almaya başlamasından bu yana gazeteciler için en ölümcül çatışma oldu" ifadesine yer verildi.

Ukrayna'da 3 gazeteci öldü

Ukrayna'nın savaşın başlamasından bu yana gazeteciler için tehlikeli bir ülke olmaya devam ettiği belirtilen raporda, bu yıl şu ana kadar 3 gazetecinin öldürüldüğü aktarıldı. Raporda Suriye'de 3, Afganistan'da 2, Filipinler'de 2, Hindistan'da 1, Çin'de 1 ve Bangladeş'te 1 gazetecinin öldürüldüğü ifade edildi. IFJ, Kuzey ve Güney Amerika'da öldürülen gazetecilerin sayısında ise geçtiğimiz yıla kıyasla önemli bir düşüş olduğunu belirterek, 2022'de 29 gazetecinin hayatını kaybettiğini, 2023'de ise 7 gazetecinin öldürüldüğünü duyurdu. Bölgede 3 Meksikalı, 1 Paraguaylı, 1 Guatemalalı, 1 Kolombiyalı ve 1 ABD'li gazetecinin silahlı grupları ya da yolsuzluk davalarını takip ederken öldürüldüğü ifade edildi. Afrika'daki ölümlerin de açıklandığı rapora göre Kamerun'da 2, Sudan'da 1 ve Lesotho'da 1 gazeteci hayatını kaybetti.

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu, gazetecilerin korunması ve sorumluların yargılanması için uluslararası topluma eyleme geçilmesi çağrısında bulundu.

 

Dünya genelinde bu yıl 94 gazeteci öldürüldü 1
1 / 4
Dünya genelinde bu yıl 94 gazeteci öldürüldü 2
2 / 4
Dünya genelinde bu yıl 94 gazeteci öldürüldü 3
3 / 4
Dünya genelinde bu yıl 94 gazeteci öldürüldü 4
4 / 4
KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *