reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
85.274,53 %1.045
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GENEL Beyin ölümü gerçekleşen bağışçı nakil bekleyen hastalara hayat oldu

Beyin ölümü gerçekleşen bağışçı nakil bekleyen hastalara hayat oldu

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesine trafik kazası sonucu gelen ve yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen bağışçıdan alınan organlar nakil bekleyen hastalara hayat oldu.

Haberleri

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesine trafik kazası sonucu gelen ve yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen bağışçıdan alınan organlar nakil bekleyen hastalara hayat oldu.

Manisa'da geçirdiği trafik kazası sonrası Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesine kaldırılan H.F., burada yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Hastane ve H.F.'nin ailesi arasında yapılan görüşmenin ardından organların bağışlanmasıyla, kalp, sağ ve sol böbrek, karaciğer ve korneaları nakil bekleyen hastalara umut oldu.

Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü'nün Prof. Dr. Gönül Tezcan Keleş başkanlığında organ nakil koordinatörleri, Sadık Kaplan, Belgin Öztekin ve Saadet Saza'nın Bölgesel Koordinasyon Merkeziyle yürüttükleri, yaklaşık 24 saatlik operasyonun ardından alınan organlar hastalara nakledilmek üzere; Ege Üniversitesi, İzmir Kent Hastanesi, İzmir Özel Medical Point hastanesi ve İstanbul Onkim Kök Hücre Teknolojileri Merkezi'ne sevk edildi.

Sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hastane Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu; sürecin Sağlık Bakanlığı ile koordineli şekilde yürütüldüğünü H.F. sayesinde organ bekleyen hastalara umut olunduğunu kaydetti.

 

Beyin ölümü gerçekleşen bağışçı nakil bekleyen hastalara hayat oldu 1
1 / 4
Beyin ölümü gerçekleşen bağışçı nakil bekleyen hastalara hayat oldu 2
2 / 4
Beyin ölümü gerçekleşen bağışçı nakil bekleyen hastalara hayat oldu 3
3 / 4
Beyin ölümü gerçekleşen bağışçı nakil bekleyen hastalara hayat oldu 4
4 / 4
KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *