reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
85.444,16 %1.146
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi EĞİTİM Yeni Müfredat Taslağı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Yeni Müfredat Taslağı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Haberleri

Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen başkanlığında "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Yeni Müfredat Taslağı Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, Milli Eğitim Bakanlığınca kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağına ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürleriyle bir araya geldi.
Yeni müfredat taslağının tanıtımının yapılmasıyla başlayan toplantı, İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin müfredat taslağına ilişkin görüş ve önerilerde bulunmasıyla devam etti.
Yeni müfredat taslağının kamuoyuna açıklandığını ve eğitim paydaşlarının bu taslağı incelemesi ve görüşlerini Milli Eğitim Bakanlığı'na iletmeleri gerektiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, öğretmen ve okul yöneticilerinin görüşlerinin müfredatın şekillenmesinde büyük önem taşıdığını ifade etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, “Öğrencilerimiz Türkiye'nin kalkınma hamlelerinin yeni müfredatta yer alması sayesinde milli sanayi hamleleri ve milli teknoloji gelişmeleri üzerinden cesaretli ve girişimci olmanın önemini açıklayabilecekler. Bakanlığımızın müfredat çalışmaları ile sadeleştirilmiş içerikte öğrencilerin derinlemesine öğrenmesine imkan sağlayacak yeni yaklaşımlar belirlendi” ifadelerini kullandı.
Toplantıda ayrıca Türkçenin öğretimi ve geliştirilmesi, eğitim sisteminde temel bir politika olarak yer aldığı eğitimin her aşamasında, Türkçenin öğretimine, doğru kullanımına titizlikle dikkat edilmesi, Türkçenin etkili kullanılmasına yönelik becerilerin kazandırılmasın ida tüm derslerin ortak hedefi olarak belirlenmesinin altı çizildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen’in toplantının eğitimdeki yeniliklerin ve gelişmelerin paylaşılması ve eğitim paydaşlarının katılımının sağlanması açısından önemli bir adım olarak değerlendirmesinin ardından toplantı sona erdi.

KAYNAK: Nedime Soku
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *