reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
85.267,53 %0.988
AMASYA
00:00:00
Yatsı vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi EĞİTİM MÜDÜR YOZGAT ÖĞRENCİLERE SESLENDİ

MÜDÜR YOZGAT ÖĞRENCİLERE SESLENDİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat Merzifon Abide Hatun Anadolu Lisesi öğrencilerinin  mezuniyet törenine katıldı.

Şiir dinletisi ile başlayan törende okul birincisine hediyesini veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Yozgat, “Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz programa çok güzel bir şekilde hazırlanmışlar. Evvela emeklerinden gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum başarıların devamını diliyorum” dedi

 İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat konuşmasın devamında;  “Şiirin muhtevası ve anlamıyla ilgili saygı değer öğretmenlerimiz pek çok cümle kurdular şiir kök itibariyle Arapça bir kelime olup hissiyat duygu anlam muhteva gibi anlamlara gelmekle birlikte kelimenin kök anlamında kıl, tüy, saç tüyü gibi anlamlara da gelmektedir. Demek ki şiir sözün tüyüdür demek ki şiir sözün en anlamlı ve en zarif şeklidir. Yahya Kemal derki şiir, darası alınmış sözdür. İçinde hiçbir fazlalığı hiçbir katkısı hiçbir tortusu bulunmaz. Şiir bazen filozofu düşündürür, şiir bazen güldürür, şiir bazen askeri coşturur nerde ne zaman okuyacağınıza bağlıdır. Şiir bazen de semazeni hakkın etrafında döndürür. İşte şiir hayatı böylesine kuşatmış bir olgudur” ifadelerini kullandı.

Gençler sizin şarkınız da bizim dudaklarımızda kalacak diyerek mezun olan öğrencilere seslenen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat; “ Diyor ki Mevlana "vedalar gözüyle sevenler içindir, özüyle sevenler vedalaşamazlar" özden sevdiyseniz kalpten sevdiyseniz gönülden sevdiyseniz gönülden bu okula bağlıysanız bu öğretmenleri bu yöneticileri ve bu müesseseyi asla unutmayacaksınız.
Sizlere Necip Fazıl’ın  bir dörtlüğünü okuyayım; "

Gideriz nur yolu izde gideriz.

Taş bağırda, sular dizde gideriz.

Bir gün akşam olur bizde gideriz .

Kalır dudaklarda şarkımız bizim."
Gençler sizin şarkınız da bizim dudaklarımızda kalacak. Sizinde, bize olan saygınız bize olan sevginiz gönlünüzde yaşasın. Mezun olan öğrencilerimize haziran ortalarında girecekleri YKS sınavında zihin açıklığı, üstün muvaffakiyetler diliyor, onları bugünlere hazırlayan tüm öğretmenlerimize Okul Yönetimine tekrar tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KAYNAK: Meryem Altunay
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *