reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
84.731,35 %-0.598
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi EĞİTİM Lise Öğrencilerine sanat eğitimi dersi müfredata eklendi

Lise Öğrencilerine sanat eğitimi dersi müfredata eklendi

Haberleri

Lise öğrencileri sanat eğitimi dersini beş alanda uygulamalı olarak öğrenecek. Derste "müzik", "görsel sanatlar", "geleneksel Türk sanatları", "sahne sanatları" ve "müze eğitimi" olmak üzere 5 alan yer alacak.

 Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre;  Sanat eğitimi dersi 9 ve 10. sınıflarda 1, 2 veya 3 ders saati; 11 ve 12. sınıflarda ise 1 veya 2 ders saati olarak öğrencinin tercihine göre seçilebilecek. Derslerin işlenişinde uygulamaya ağırlık verilecek.

Sanat eğitimi dersiyle öğrencilerin sanatın genel karakteristik özelliklerini kavramaları, sanatsal duyarlılık, düşünme, yorumlama ve yaratıcılık becerilerini geliştirmeleri; bilinçli bir sanatsever olmaları, sanatın dünyada ortak bir dil olduğu bilincini kazanmaları ve Türkiye'yi ulusal ve uluslararası sanatsal etkinliklerde temsil etmeleri gibi kazanımlar edinmeleri amaçlandı.

Müzik alanında piyano, keman, flüt, koro, klarnet, gitar, bağlama, kanun, kaval, ney, ut, tar ve kemane olmak üzere on üç; görsel sanatlar alanında, fotoğraf, grafik tasarım, kısa film ve animasyon olmak üzere dört; geleneksel Türk sanatları alanında hüsnühat, tezhip, ebru, vitray, minyatür ve ahşap oymacılığı olmak üzere altı; sahne sanatları alanında tiyatro, drama ve halk eğitimleri olmak üzere üç, müze eğitimi alanında ise müze eğitimi olmak üzere 1 modül yer aldı. Öğrenciler, bu modüllerden birini bir yıl boyunca 72 saatlik derslerde alabilecek.

 

KAYNAK: Meryem Altunay
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *