Suluova Müftülüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan "Fidanlarımız Değerlerimiz ve Peygamber Sevgimiz" adlı işbirliği protokolü kapsamında ilkokul öğrencilerine değerler eğitimi veriliyor.
Proje kapsamında Müftülük din görevlileri tarafından İlçedeki İlkokul 1, 2 ve 3. öğrencilerine yönelik “dürüstlük, alçak gönüllülük, sevgi, saygı, sorumluluk, hoşgörü” gibi değerler eğitimi konularında Peygamber Efendimizin hayatından örnekler içeren bilgiler kısa süreli çizgi filmler eşliğinde veriliyor.
İlçe Müftülüğü tarafından verilen eğitimlerde ilk değerler "Sorumluluk ve Doğruluk" olarak belirlenirken, ahlaki değerlere ve Peygamber sevgisine sahip olan bireyler yetiştirilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.
Bu proje kapsamında İlçe Müftülüğü din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticileri tarafından ilçedeki çeşitli ilkokullarda eğitim-öğretim gören öğrencilerine yönelik başlatılan eğitim çalışmaları devam ediyor.