Amasya Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Amasyalı Sosyal Medya Fenomenleri” başlıklı panel gerçekleştirildi.
Milli Hakimiyet Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Sare Terzi İlhan üstlendi. Amasyalı sosyal medya fenomenlerden İrem Selvi Yaşar ve Makbule Baykara’nın katıldığı söyleşiyi üniversitenin akademik, idari personeli ve öğrencileri dinledi.
Mimar, yazar ve sosyal medya içerik üreticisi İrem Selvi Yaşar konuşmasında, “Mimarlık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra mimarlık yapmaya başladım. Aynı zamanda evlilik hazırlığı da yapıyordum. Bu dönemde etrafımda benim gibi evlilik hazırlığı yapan çiftlerin birbirlerini ev eşyası, çeyiz gibi maddi konularda yıprattıklarını fark ettim. Evlilik hazırlığındaki bu savurganlığı ve bitip tükenmez sıkıntıları görünce, bu konuyu düşünmeye başladım. Bana göre evlilik hazırlıkları pek hala sade bir şekilde, çiftlerin birbirlerini çok yormadan da hallolabileceği bir konu olduğu üzerine sosyal medyada yazılar yazmaya başladım. Takipçi kitlem arttıktan sonra da yayın evi beni keşfetti. Bu sayede, ilk kitabım Neşesi Yeter’i çıkarttım. İnsanlara bir şeyleri ispatlamak zorunda değiliz, hepimiz farklıyız. Sadelik, her şeyden evvel benim bir parçam. İnsanların ne yaşadığı, neleri satın aldığı gibi konularla ilgilenmem. Hayatın bana verdiklerini çoğaltırım. Sosyal medyayı doğru kullanırsanız size yeni bir kapı açabilir. Müzik olabilir, resim olabilir, bir becerinizle görünür olabilirsiniz. Mahremiyet sınırı ise sosyal medyada mutlaka korunmalı. Hepinize sadelikler diliyorum” diye konuştu.
Sosyal medyada paylaştığı dijital içeriklerle ilgili deneyimlerini dinleyicilerle paylaşan Makbule Baykara ise, “Bir işim var. Sosyal medya fenomenliğine sabah gittiğim iş yerimden çıktıktan sonra başlıyorum. Mesaim akşam yediden sonra başlıyor. Sosyal medyamda, Amasya’nın gezilecek yerlerini, mekânlarını, işletmelerini tanıtıyorum. İnsanlara bir tür Amasya rehberliği yapıyorum. Belirli bir periyotta paylaşım yapmanız gerekiyor. İnsanlar sizi bekliyor. Küçük şehirde sosyal medya fenomeni olmanın zor tarafları da var. İnsanların size ulaşması, sizinle sokaklarda, mekânlarda karşılaşmaları daha kolay oluyor. Bazı bakışlar rahatsız edebiliyor ama görmezden geliyorum. Sözlerimi bir sosyal medya klişesi ile sonlandırayım, beni takip etmeyi unutmayın” şeklinde konuştu.
Sorulan soruların cevaplanmasının ardından, Amasya Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Nazan Kahraman tarafından katılımcılara teşekkür belgesi takdimi ile program son buldu.

KAYNAK: Nedime Soku
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *