reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
85.444,16 %1.146
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi EĞİTİM Amasya'da 11. Ulusal Botanik Kongresi Düzenlendi

Amasya'da 11. Ulusal Botanik Kongresi Düzenlendi

Haberleri

Amasya Üniversitesi ev sahipliğinde 24-26 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenen "7. International Congress of Plant Science and Technology" ve "11. Ulusal Botanik Kongresi" botanik bilimi alanında çalışan bilim insanlarını bir araya getirdi.
Kongrenin açılışına, Amasya Vali Yardımcısı Dr. Atıf Çiçekçi, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Bekdemir İşbilir, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Kurt, Prof. Dr. Hakan Yalçın ile il protokolü ve birçok bilim insanı katıldı.
Kongre Başkanı ve Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Neslihan Karavin açılış konuşmasında, "7. International Congress of Plant Science and Technology" ve Ulusal Botanik Kongrelerinin 11.’sini Amasya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirmenin onurunu yaşadığını dile getirerek botanik bilimi alanında çalışan meslek gruplarını bir araya getirmenin ve bilgi paylaşımını sağlamanın önemine vurgu yaptı. Ayrıca kongrenin, botanik bilimi alanında çalışan araştırmacıları bir araya getirmeyi ve iş birliği yapmalarına katkı sağlamayı da amaçlandığını ifade eden Prof. Dr. Neslihan Karavin, kongrenin gerçekleşmesine katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür ederek kongrenin botanik bilimi alanındaki araştırmalara ve bilim dünyasına değerli katkılar sunmasını temenni etti.
Amasya’da bu önemli etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yalçın, botanik biliminin ekosistemlerin sürdürülebilirliği, biyoçeşitlilik, gıda, ilaç ve kozmetik gibi pek çok alanda taşıdığı öneme değindi. Amasya’nın botanik çeşitliliği açısından Türkiye’de özel bir yere sahip olduğunu kaydeden Prof. Dr. Hakan Yalçın, şehirde yaklaşık 1991 botanik çeşidi bulunduğunu ve bunların %14.11'inin endemik olduğunu açıkladı. Amasya florasının, Türkiye’deki botanik çeşitliliğinin altıda birini barındırdığını vurgulayan Prof. Dr. Hakan Yalçın, kongre kapsamında Boraboy Gölü'ne yapılacak teknik geziyle katılımcıların bu zenginliği gözlemleme şansı bulacağını ekledi. Kongrenin, ulusal ve uluslararası bilim insanlarının bir araya gelmesiyle yeni iş birliklerine ve bilgi paylaşımlarına olanak sağlayacağına inandığını söyleyen Prof. Dr. Hakan Yalçın, organizasyona emek veren düzenleme kuruluna teşekkür ederek tüm katılımcılara başarılı ve verimli bir kongre diledi.
Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı kongrede yaptığı konuşmada, önemli araştırma ve sunumlara katkıda bulunan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, üniversite akademisyenleri ile emeği geçen herkese teşekkür etti.
Açılış konuşmalarının ardından, Kongre Başkanı Prof. Dr. Neslihan Karavin, 11. Ulusal Botanik Kongresi onur konuğu olan Prof. Dr. Mahmut Kılınç’a botanik bilimine yaptığı katkılar nedeniyle bir plaket sundu. Prof. Dr. Mahmut Kılınç, yetiştirdiği öğrencileriyle profesör olarak tekrar bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek kongrenin başarılı geçmesini diledi.
Kongrede destek veren kurum ve özel sektör kuruluşlarına ağaç dikim sertifikaları da takdim edildi.
Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Gökhan Halıcı’nın "Bir Hayatta Kalabilme Mücadelesi: Antarktika'nın Kara Vejetasyonu ve Biyoçeşitliliği" konulu açılış bildirisiyle başlayan ve üç gün süren etkinlikler, Boraboy Gölü'ne düzenlenen teknik geziyle son buldu.

KAYNAK: Nedime Soku
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *