Merzifon’da 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından 2021 – 2022 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi dün itibariyle tekrar başladı.
İlçede toplam 13 bin 899 öğrenci 73 okulda tekrar ders başı yaparken, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, salgın sürecine rağmen alınan tedbirlerle öğrencilerle yeniden okullarda sağlıkla ve güvenle bir araya gelmekten dolayı mutlu olduklarını belirtti.
Okulların sadece bilişsel öğrenme ortamları değil ayrıca psikolojik, sosyal, duygusal, kişisel gelişimlerin de şekillendiği en önemli yerler olduğunu belirten Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, ilçenin eğitim seviyesini daha da yukarılara yükseltebilmek için yine aynı heyecan, azim ve enerjiyle gayret göstermeye devam edeceklerini ifade etti.
Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer'in "Okullar ilk açılması ve en son kapatılması gereken yerler olmalıdır." cümlesini hatırlatan ve yüz yüze eğitime kararlılıkla devam edilmesi yönündeki iradesine vurgu yapan Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, ilk dönemde olduğu gibi ikinci dönemde de okulları açık tutabilmenin en büyük beklentileri olduğunu belirtti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yozgat, öğretmenlere, öğrencilere, ailelerine sağlıklı ve başarılı bir dönem olması temennisinde bulundu.
2021-2022 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 17 Haziran 2022 Cuma günü sona erecek.